Kanada legnagyobb bankja kriptovaluta váltót indít

Piaci érték alapján vezető kanadai bank, a Royal Bank of Canada (RBC) több kriptovaluta váltóhoz szükséges technológiára kapott szabadalmat. Amennyiben igazak a hírek, az RBC 16 millió ügyfelének válhat elérhetővé a digitális valutákkal történő kereskedelem.

The Logic kiadvány által megírt riportból az derül ki, hogy az RBC jelenleg egy digitális valutakereskedelmi platform fejlesztését vizsgálja. A november 11-én írt cikkben az író azt állítja, hogy a bank elérhetővé tenné a BTC és ETH kereskedelmét ügyfeleinek. Emellett a bank digitális valutakosár létrehozását is fontolgatja.

“A bank azt is fontolóra veszi, hogy az ügyfelek kriptovalutát tartalmazó bankszámlákat nyithassanak” – írja a jelentés szerzője. Ha a kriptográfiai alapú kereskedési platform megvalósul, akkor a kanadai bank lesz az ország első pénzügyi intézménye, amely ilyen szolgáltatásokat kínál.

A Davosban megrendezett legutóbbi világgazdasági fórumon, a Royal Bank of Canada vezérigazgatója, David McKay kijelentette, hogy az intézet készen áll az elosztott főkönyvi technológia alkalmazására. Akkor így beszélt:

“Kísérletezünk instrumentumok apróbb részekre bontásával és egy decentralizált nyilvántartásba való bejegyzésével. Az instrumentum lehet egy befektetési eszköz vagy akár egy vállalat és azokból egy egységet hozhatunk létre egy decentralizált blokkláncon, majd azt értékesíthetjük” – nyilatkozta McKay egy panelbeszélgetés során.

The Logic szerzőjének Jean Francois Thibault, a RBC képviselője kifejtette, a kanadai pénzügyi intézmény “hasonlóan több más szervezethez, szabadalmi kérelmeket nyújt be az ötletek és koncepciók védelmének biztosítása érdekében.” Azt viszont nem erősítette meg Thibaultnak, hogy a RBC új kereskedelmi platform bevezetését tervezi vagy sem.

Mindenesetre a Weiss Crypto Ratings egy Twitter kirakott üzenetében már úgy fogalmaz, hogy a bank lehet az első az országban, mely kriptovaluta váltót indít.

A szabadalmakat illetően az derült ki, hogy 4 darab kapcsolódik szorosan egy potenciális kriptovaluta váltó indításához, de mellette az RBC 23 másik blokkláncokhoz és kriptográfiához szabadalommal rendelkezik.