Keanu Reeves: a kriptók csodás eszközök

A híres színész, Keanu Reeves szerint a kriptók megvetése vagy az árfolyamingadozás kritizálása csak “jobbá teszi azt a védelmet illetően”. A Mátrix sztárja hozzátette, hogy a független valuta mögötti elv csodás.

A híres színész, Keanu Reeves a kriptovalutáról beszélt a Wirednek adott, kedden megjelent interjúban. A Mátrix és a John Wick sztárja úgy vélekedett:

Szerintem az elv, a független valuta mögötti ötletek elképesztőek. Ezek csodálatos eszközei a csere és az erőforrások elosztásának. Szóval, a kriptovaluta vagy a kriptovaluta volatilitásának a fikázása csak jobbá teszi azt a védelem tekintetében.”

A hollywoodi sztár korábban elárulta, hogy kriptovaluta tulajdonosa. “Egy barátom vett nekem egy keveset nemrég” – mondta még 2021 decemberében, hozzátéve, hogy egyelőre nem csinált velük semmit.

Reeves, az NFT-k és a metaverzum

Reeves azt is elmondta, hogyan lett tanácsadója a Futureverse Foundationnek, egy jótékonysági szervezetnek, amelyet tavaly júniusban indított Új-Zélandon egy NFT és blokklánc technológiai vállalatot. Az alapítvány az alulreprezentált művészek támogatása mellett igyekszik segíteni abban, hogy a metaverzum széles körben elérhető legyen.

A népszerű színész ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “Ez olyasmi, ami a partneremet, Alexandra Grantet nagyon érdekli, így én is az ő nyomdokain haladok. Segítettem az indulás előkészítésében.” Reeves és Grant mindketten a Futureverse Foundation tanácsadói.

A Mátrix sztárja korábban kételkedve nyilatkozott az NFT-kről, mondván, hogy “könnyen előállíthatóak”. Szkeptikus volt a Facebook metaverzumával kapcsolatban is. “Nem lehet, hogy a metaverzumot nem a Facebook találta ki? A metaverzum fogalma ennél sokkal régebbi” – mondta 2021 decemberében.