Mely országok a metaverzum legnagyobb ellenzői és támogatói

Elkészült egy lista a metaverzumot leginkább illetve legkevésbé támogató országokról. A sorrendet az elemzők több mint másfél millió tweet feldolgozása alapján állították össze.

Létrejötte óta, a metaverzumról rendkívül ellentmondásos vélemények formálódtak mind a magánszemélyek, mind egész országok tekintetében. Míg egyesek úgy vélekednek az “új világról”, mint az internet csak egy felhájpolt hóbortja, mások még azt is el tudják képzelni, hogy teljesen megváltoztatja majd az életünket.

A Nokia igent mondott a metaverzumra

Az egykori vezető telefongyártó, a Nokia hatalmas potenciált lát ebben a digitális alapú világban. A cég vezetője szerint a metaverzum a virtuális valóság (VR) szemüvegek által olyannyira elterjedté válik majd, hogy akár a mobiltelefon-trend bukását is magával hozhatja. A telefongyártó elismerő dícsérete mellett igyekszik kihasználni az iparágban rejlő lehetőségeket is. A Nokia Oceania műszaki vezetője, Robert Joyce nemrég elmondta, hogy a vállalat különféle kísérleteket folytat a metaverzum különböző módokon történő hasznosítására.

A legnagyobb befogadást Vietnam mutatja

A CoinKickoff kripto-adatgyűjtő weboldal 1,6 millió tweetet elemzett a világ különböző részeiről, hogy megállapítsa, mely országok támogatják a metaverzum koncepciót, és mely országok ellenzik azt. Az eredmények azt mutatták, hogy a támogatói listát Vietnam vezeti. A délkelet-ázsiai országból érkező metaverzumról szóló tweetek 56,8%-a pozitív volt.

A kelet-ázsiai országok általában pozitívan álltak a koncepcióhoz. Vietnam mellett a Fülöp-szigetek, Ukrajna, Nigéria és Indonézia is bekerült a virtuális világot támogató országok közé.

országok, metaverzum

Írországnak viszont nem jön be a metaverzum

Mindeközben az érme másik oldalán Írország tanúsította a legnagyobb ellenszenvet a metaverzum iránt.

A nyugati országok voltak azok, amelyek a leginkább ellenezték az egyre fejlődő digitális világot. Írországon kívül Dániában, Új-Zélandon, az Egyesült Államokban és Kanadában volt a legtöbb olyan tweet, amely negatív érzelmeket fogalmazott meg a témával kapcsolatban.

Egy nemrégiben készült interjúban Jennifer Roberts, a Woodstock Ventures egyik mondta el véleményét a virtuális világról. Megosztotta velünk, a woodstocki zenei fesztivál hogyan használja a metavezumot a jövője újragondolására és örökségének megőrzésére. Roberts úgy jellemezte a metaverzumot, mint egy “demokratizáló élményt” és egy olyan helyet, ahol az emberek olyan dolgokat ünnepelnek, amelyekben hisznek.