Kebab bitcoinért: a lehetőség már megvan, de hány ember akar valójában élni vele most?

Ausztráliában már az egyik legkedveltebb gyorséttermi ételt is meg lehet bitcoin és más kriptovalutákért cserébe venni. Az Origin Kebabs csatlakozott a bitcoin elfogadóhelyek egyre növekvő sorához. A kérdés azonban még mindig ugyanaz: hányan akarják valóban kebabra költeni a „digitális aranyat”?

Kebab bitcoinért: az Origin Kebabs már ezt ajánlja Ausztráliában

Az Origin Kebabs halad a korral. Új bejelentésük szerint ugyanis mostantól különböző kriptovalutákkal is fizethetnek az éttermeikben az ausztrálok. Nem csak, hogy bitcoint fogadnak el a kebabosok, de LTC-t, ETH-t és még a Binance Coint is (BNB) felhasználhatják az ételekért cserébe.

Egyrészről természetesen örömteli hír ez: terjed a bitcoin, egy lépéssel megint közelebb léptünk a mainstream elfogadáshoz és ismertséghez. Egy kérdés azonban még mindig ott motoszkál több ember fejében: tényleg sokan vannak, akik bitcoint akarnának olyan apróságokra költeni, mint a néhány perc alatt elhabzsolt kebab?

Kebab bitcoinért: a lehetőség már megvan, de hány ember akar valójában élni vele most?

 

Hodlizd a bitcoinod, el ne add, úgy fel fog menni az ára, hogy csak na – hallatszik mindenhonnan. Minden második nap kijön egy megmondó ember a tuti tippjeivel, hogy ennyi meg annyi időn belül már az égig fog szökni a bitcoin ára, és annyi pénzünk lesz, hogy már kezdeni sem tudunk vele semmit. Ez viszont, akárhogy is nézzük, meglehetősen ellentétes trend a mindennapi bitcoin felhasználással szemben. Hiszen minek vennék egy kebabot bitcoinért, mondjuk $10-ért Ausztráliában, ha az a 10 dollárnyi bitcoin néhány hónap múlva már inkább 30, 40 vagy akár 50 dollárt is érhetne?

Arnhem, a holland BTC város, ahol mégsem költenek bitcoint

És ezt a viselkedési mintát nem csak a józan paraszti észre alapozzuk: Hollandia egyik „legbitcoinbarátabb” városában, Arnhemben pontosan látszik ugyanis ez a tendencia. Itt kezdetben nagyon nagy lelkesedéssel költötték az emberek a bitcoinjukat, hiszen „milyen menő már, hogy lehet BTC-vel fizetni szinte mindenhol, nem?”. Aztán ahogy felment a BTC ára, hirtelen már nem tűnt olyan jó lehetőségnek a dolog. A bitcoin vásárlások száma pedig lezuhant.

Mindenképpen érdekes lesz látni, hogy hányan térnek be úgy az Origin Kebabsba, hogy bitcoinnal szándékoznak fizetni kebabjukért. Az biztos, hogy a jelenlegi közhangulatban a kriptósok többsége inkább várja a bikákat. Ha pedig azok megérkeznek, akkor lehetséges, hogy nem sokan fognak a kebabra voksolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük