Kebab bitcoinért: a lehetőség már megvan, de hány ember akar valójában élni vele most?

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ausztráliában már az egyik legkedveltebb gyorséttermi ételt is meg lehet bitcoin és más kriptovalutákért cserébe venni. Az Origin Kebabs csatlakozott a bitcoin elfogadóhelyek egyre növekvő sorához. A kérdés azonban még mindig ugyanaz: hányan akarják valóban kebabra költeni a „digitális aranyat”?

Kebab bitcoinért: az Origin Kebabs már ezt ajánlja Ausztráliában

Az Origin Kebabs halad a korral. Új bejelentésük szerint ugyanis mostantól különböző kriptovalutákkal is fizethetnek az éttermeikben az ausztrálok. Nem csak, hogy bitcoint fogadnak el a kebabosok, de LTC-t, ETH-t és még a Binance Coint is (BNB) felhasználhatják az ételekért cserébe.

Egyrészről természetesen örömteli hír ez: terjed a bitcoin, egy lépéssel megint közelebb léptünk a mainstream elfogadáshoz és ismertséghez. Egy kérdés azonban még mindig ott motoszkál több ember fejében: tényleg sokan vannak, akik bitcoint akarnának olyan apróságokra költeni, mint a néhány perc alatt elhabzsolt kebab?

Kebab bitcoinért: a lehetőség már megvan, de hány ember akar valójában élni vele most?

 

Hodlizd a bitcoinod, el ne add, úgy fel fog menni az ára, hogy csak na – hallatszik mindenhonnan. Minden második nap kijön egy megmondó ember a tuti tippjeivel, hogy ennyi meg annyi időn belül már az égig fog szökni a bitcoin ára, és annyi pénzünk lesz, hogy már kezdeni sem tudunk vele semmit. Ez viszont, akárhogy is nézzük, meglehetősen ellentétes trend a mindennapi bitcoin felhasználással szemben. Hiszen minek vennék egy kebabot bitcoinért, mondjuk $10-ért Ausztráliában, ha az a 10 dollárnyi bitcoin néhány hónap múlva már inkább 30, 40 vagy akár 50 dollárt is érhetne?

Arnhem, a holland BTC város, ahol mégsem költenek bitcoint

És ezt a viselkedési mintát nem csak a józan paraszti észre alapozzuk: Hollandia egyik „legbitcoinbarátabb” városában, Arnhemben pontosan látszik ugyanis ez a tendencia. Itt kezdetben nagyon nagy lelkesedéssel költötték az emberek a bitcoinjukat, hiszen „milyen menő már, hogy lehet BTC-vel fizetni szinte mindenhol, nem?”. Aztán ahogy felment a BTC ára, hirtelen már nem tűnt olyan jó lehetőségnek a dolog. A bitcoin vásárlások száma pedig lezuhant.

Mindenképpen érdekes lesz látni, hogy hányan térnek be úgy az Origin Kebabsba, hogy bitcoinnal szándékoznak fizetni kebabjukért. Az biztos, hogy a jelenlegi közhangulatban a kriptósok többsége inkább várja a bikákat. Ha pedig azok megérkeznek, akkor lehetséges, hogy nem sokan fognak a kebabra voksolni.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.