A világ egyik legnagyobb utazásszervezője már bitcoint is elfogad

Corporate Traveller, a Flight Centre Travel Group egyik divíziója, ami az egyik legnagyobb üzleti utazásszervezője, mostantól kriptopénzeket is elfogad.

A vállalat a BitPay blokklánc fizetési processzor révén teszi lehetővé a bitcoinban  történő foglalást.

Andy Hegley, az Corporate Traveller UK ügyvezetője így reagált:

Az elmúlt 20 évben vezető szerepet töltöttünk be a kkv-k speciális üzleti igényeinek kielégítésében. Cégünk az ügyfeleinkre épül és a jövőben csak akkor lehet sikeres lesz, ha olyan ügyfélélményt tudunk biztosítani, amelyet sehol máshol nem kaphatnak meg. Ezért folytatjuk termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztését és úttörő szerepük fenntartását, hogy így tartsuk meg meglévő ügyfeleinket és érjünk el újakat.

A Corporate Traveller vezető kihangsúlyozta, a vállalata már korábban tapasztalta a bitcoinos foglalás iránti megnövekedett igényt.

Nagyon nő a bitcoin elfogadottság 2019-ben

Márciusban a Bitcoin Bázis arról számolt be, hogy a Svájc legnagyobb e-kereskedelmi platformja, a Digitec Galaxus Group integrált kriptopénz utalási rendszert vezetett be a Coinify fizetési szolgáltatón segítségével.

Oliver Herren, a Digitec Galaxus vezető innovációs munkatársa elmondta, a vállalat nem biztos abban, hogy a kriptopénzek, mint a bitcoin, előnyt jelentenek a meglévő technológiákkal és fizetési alternatívákkal szemben.

Herren azt is megjegyezte, előfordulhat, hogy a cége nem tett meg elegendő erőfeszítést a technológia alapos megértésére, és ezért a rendszer tesztelése végett vezették be a kriptopénzes vásárlás lehetőségét.

A Corporate Traveller ezzel szemben hivatalos bejelentésében kihangsúlyozta, a cég a kriptopénzek iránti érdeklődés növekedését és a blokklánc szektor exponenciális növekedését látja, így természetes lépés volt a kriptók elfogadása.

Észrevettük, hogy ügyfeleink egyre növekvő igényt támasztanak az utazási ügynökségeink munkatársainak, hogy üzleti útjaikat bitcoinban is kiegyenlíthessék. A BitPayt választottuk a tranzakciók feldolgozására, mivel megkönnyítik a bitcoin vagy bitcoin cash által történő vásárlási folyamat kezelését és a beérkező összegek átváltását.

Hegley hozzátette, a Corporate Traveller az első business class utazásszervező cég, amely az Egyesült Királyságban bitcoin fizetési lehetőséget kínál.

“A blokklánc szektor exponenciálisan növekszik, és örülünk annak, hogy képesekké válunk ügyfeleinknek bitcoinos fizetési opciót ajánlani, miközben a BitPay garanciát ad arra, hogy az elszámolás angol fontban történik. A Corporate Traveller az első üzleti utazásszervező cég, amely ezt a fizetési lehetőséget kínálja az Egyesült Királyságban működő KKV-knak” – tette hozzá Hegley.

Egyre több kereskedő fogja bevezetni a bitcoint?

A kereskedők bitcoin elfogadása kulcsfontosságú kérdés a szektor számára. A múlt év különösen nehéz volt a medvepiacok miatt és megfigyelhető volt, hogy a hagyományos pénzforgalmi szolgáltatók nem szívesen osztják meg platformjaikat kriptopénz vállalkozásokkal.

A legtöbb régióban a kereskedők arra kényszerültek, hogy egy független rendszert alkalmazzanak a kriptopénzek integrálására, ami drága és lassú a kis- és középvállalkozások számára.

Ezért is inkább a nagyvállalatok kezdték el elsőként integrálták a kriptopénzeket, vegyük például a Bic Camera kiskereskedelmi láncot, ami az első kriptopénz elfogadóhelyek egyike.

A Starbucks 2020-ra újragondolja, hogy elfogadjon-e bitcoint üzleteiben a Bakkt tőzsdével köttetett megállapodás keretében, azonban a a kis- és középvállalkozásoknak meglehetősen hosszú időt vehet igénybe az integráció.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük