2,6 milliárd dollárnyi Solanát adott el kedvezményes áron az FTX

A Bloomberg Crypto jelentése szerint a csődbe ment FTX kriptotőzsde vagyonkezelője lezárta a 2,6 milliárd dollár értékű Solana tokenek kedvezményes értékesítését.

A jelentések szerint az FTX vevői között volt a Figure Markets és a Pantera is. A Figure Markets 784 000 SOL tokent vásárolt 80 millió dollárért, átlagosan 102 dollárért tokenenként.

A tranzakció egy volatilis piac közepette történt, a Solana ára SOL Price SOL Price a cikk írásakor 167,75 dolláron áll, az érme piaci kapitalizációja pedig 75,389,870,611 dollár, ami közel 2,9%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

Érdemes megjegyezni, hogy a Solana technikai mutatói változatos piaci hangulatot sugallnak. A relatív erősség index (RSI) a napi grafikonon 53,56-ot mutat. Ez azt jelzi, hogy a Solana sem túlvásárolt, sem túladott, ezért hamarosan konszolidáció vagy oldalazó mozgás várható. Ezzel szemben a Know Sure Thing (KST) mutató 166,6197-es értéken áll, ami arra utal, hogy az érme jelenleg túladott, ami vételi tanácsot jelez. A kereskedőknek azonban a döntések meghozatala előtt figyelembe kell venniük más technikai mutatókat és a szélesebb piaci feltételeket is.

255 millió dollár értékű ingatlant érint a csődeljárás

A tokenértékesítés mellett az FTX felszámolási folyamata magában foglalja egy jelentős ingatlanportfólió eladását is. Az értékesítés egy pazar penthouse-t is érint az Orchid épület tetején Nassauban, a Bahamákon. Ez az az ingatlan, amely korábban az FTX társalapítójának, Sam Bankman-Friednek a főhadiszállása volt, és amely az FTX gyors felemelkedését és későbbi hanyatlását is szimbolizálja.

Érdemes megjegyezni, hogy ingatlanszakértők úgy vélik, a bukott kriptotőzsde alapítói túl sokat fizettek a bahamai ingatlanokért, így piaci buborékról beszélhetünk.

A teljes felszámolás egyébként összesen 255 millió dollárnyi ingatlant érint, köztük 52 lakást és telket olyan luxusfejlesztésekben, mint az Albany.