Kék ég a határ, ha a bitcoin áttöri a 8800-as árszintet

Kriptovaluta elemzők és befektetők a 8800-as bitcoin árfolyam szintet tették meg mint rövid távú ellenállás szint az optimistább technikai indikátorok alapján.

Bitcoin rali a láthatáron?

A rövid távú ralit az úgynevezett RIG trendvonalak alapján állítják, ami egy indikátor mely az RSI (relatív erő indikátor) és a momentumokból vezethető le. Az RSI segítségével az aktuális és a histórikus ereje vagy gyengesége mutatható ki egy instrumentumnak az adott időperiódusra vonatkozó záróár alapján.

A momentum indikátor keresztezte az RSI-t, ami áremelkedést indukál. Eddig háromszor keresztezte a két indikátor egymást és mindhárom esetben emelkedésnek indult az ár. Amikor augusztus közepén utoljára keresztezték egymást a bitcoin 21%-ot emelkedett a rákövetkező pár hétben, számolt be a Bloomberg.

Az első jelek a múlt héten voltak megfigyelhetők, mikor a bitcoin ára a trendvonala fölé kúszott ami általában pozitív jelzés a jövőbeli ármozgásokra. A bitcoin február óta 5 alkalommal tesztelte a 6000-es szintet és minden egyes alkalommal visszapattant róla. De minden esetben mikor a RIG trendvonalak hasonló felállást mutattak mint a mostani, a bitcoin ralizott.

A kriptopénzek alacsony árfolyama több tényezőnek tudható be: jelentősen visszaesett a felhajtás és érdeklődés a mainstream közönségtől a kriptopénzek iránt, továbbra is túl sok a kérdés a szabályozói hozzáállással kapcsolatban (a pozitív fejlemények ellenére), a szabályozói szervek jobban odafigyelnek és gyorsabban reagálnak az átverés gyanús kriptopénzekre és ICO-projektekre és a mainstream elfogadottság is tovább fog tartani mint ahogy azt korábban gondolták.

A múlt hónapban a SEC 9 esetben mondott semmit vagy utasított el bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmeket. Másrészt egy új üdvöske jelent meg az évben a befektetési piacokon, ez pedig a marihuána vállalkozásokhoz köthető részvények, ami eltérítette a bitcoinra és altcoinokra eső figyelmet.

A kriptoközösségi berkekben jól ismert Mike Novogratz milliárdos trader és a Galaxy Trader LP alapítója már látni vélte az alját az esésnek. Novogratz, aki saját elmondása szerint a teljes vagyonának 20%-át kriptopénzekben tartja, jelezte, vannak bizonyos kulcsfontosságú árszintek, amit a bitcoinnak át kell törnie. Ilyenek a 8800$ és a 10000$ árszintek, ami nélkül nem tud a bitcoin kikerülni a medvés trendből.

Novogratz szerint amint a bitcoin áttöri ezeket a szinteket (amik egyben pszichológiai, fundamentális és technikai akadályok is egyben), miközben tovább nő az intézményi érdeklődés a kriptopénzek iránt, utána már csak a “kék ég a határ”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük