Képes lesz-e fenntartania jó formáját az Ethereumnak 2023-ban?

A cikk írása idején az Ethereum 1,341 dolláros áron érhető el, miután a napokban a kedvező amerikai munkanélküliségi adatok miatt, a teljes kriptoszektor erősödni kezdett.

Összesen 120,523,405 ETH token érhető el, amik összesen 160,753,145,390 dollárt tesznek ki. Ezzel az Ethereum piaci részesedése a második legnagyobb a teljes kriptoszektorban.

Köszönhetően a tavalyi évben bemutatott „Merge”-nek, az Ethereum a korábbihoz képest, gyakorlatilag nullára tudta csökkenteni az energiaigényét. Ez a lépés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egyre több dApp (decentralizált app) kezdje használni az Ethereum blokkláncot.

Bár a kezdeményezés példaértékű volt, az ETH árfolyamán nem látszódott meg a fundamentális változás.

Ezt követően a szektort érintő folyamatos negatív hírek (Makrogazdaság, Terra, FTX) az Ethereum árfolyamát is megtépázták.

ethereum 1341 dollar

2021 végén az ETH értéke megközelítette az 5,000 dollárt. Ezt követően viszont megállás nélküli értékvesztés tapasztalható. Annak ellenére viszont, hogy több mint 70%-ot veszített az Ethereum az értékéből, van némi okunk bizakodni.

Ugyanis egyre jobban úgy tűnik, hogy az amerikai gazdaságban a javulás jelei látszanak. Amennyiben a jegybank úgy döntene, hogy változtat korábbi elképzelésén, és csökkenti a kamatemelés mértékét, az egyértelműen jelezné a recesszió végét.

Ennek a folyamatnak pedig a teljes kriptoszektor lenne az egyik legnagyobb nyertese.

Milyen lesz az Ethereum árfolyama 2023-ban?

2015 júliusa óta az Ethereum árfolyam döbbenetesen sokat erősödött. Azok, akik ekkor fektettek be, a 2021-es csúcs idején 42,000% (!) profittal tudták eladni az érméiket. Ekkora mértékű erősödésre egy két kivételtől eltekintve soha nem volt még példa.

Amit most látunk, az egy hatalmas mértékű korrekció, ami nem kizárólag az Ethereumot, hanem a teljes kriptoszektort érinti. Bár találgatásokba nem érdemes belemenni, az valószínűnek látszik, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet idén várhatóan szabályozni fogja a szektor működését.

Egyes feltételezések szerint a klasszikus tőzsdéhez hasonló ellenőrzést fognak bevezetni.

ethereum arfolyam az elmult 7 napban

Amennyiben ez így lesz, abban az esetben biztosak lehetünk benne, hogy jelentős mennyiségű kriptotőzsde szekrényéből fognak még csontvázak kipotyogni, ami magával fogja rántani a teljes szektort.

Ez a folyamat viszont valószínűleg átmeneti lesz, illetve a megmaradó kriptotőzsdék valószínűleg képesek lesznek rászolgálni a befektetők bizalmára.

Továbbá az Ethereum folyamatosan fejlődik, és hála a skálázhatóságának, a legtöbb kriptoprojekt ezt a blokkláncot választja.

Jelenleg úgy tűnik, csekély rá az esély, hogy 2023-ban az Ethereum ára elérheti a 2000 dollárt, sokkal valószínűbb, hogy az 1200-1600-as zónában fog mozogni.

Összehasonlítva más kriptopénzekkel az Ethereum jó befektetés, azonban a szektor jelenlegi helyzetében érdemes körültekintően eljárni. A továbbiakban mutatunk pár érdekes érmét ami jó befektetés lehet a jövőre.

Fight Out (FGHT) – A legjobb fitneszalkalmazás izgalmas bónuszokkal

Ugyan még csak néhány hete kezdődött el a Fight Out előértékesítése, már most jelentős sikereket könyvelhetnek el a fejlesztők. Mindössze néhány hét alatt, közel 3 millió dollár értékben sikerült eladni az FGHT érmékből, és a lendület napról napra fokozódik.

A siker viszont nem véletlen. A Transak, LBank Labs, Black Media Labs és a Cryptonews támogatását élvező projekt, olyan innovatív megoldásokat talált ki, amire a kis- és nagybefektetők azonnal felkapták a fejüket.

fightout bonusz tokenek

Az első ilyen az izgalmas bónuszrendszer. Bizonyos összeghatárokat átlépve, ugyanis jelentős, akár 50% extra FGHT érme kerülhet a birtokunkba. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy legalább 50,000 dollár értékben vásárolunk a tokenekből, és a bónusz első fele, vagyis 25% máris a birtokunkba került.

A másik 25%-ot az érmék lekötésével lehet megkapni. Amennyiben 24 hónapra így teszünk, abban az esetben hozzá is jutunk a bónusz másik feléhez. A lekötés, az bónuszon kívül is tartogat még ajándékokat. Kellően nagy összeg lekötésekor akár élethosszig tartó tagságot is kaphatunk, vagy részt tudunk venni a többnapos edzőtáborokon.

Hogyan működik a Fight Out?

A Fight Out, egy előfizetési rendszerre épülő fitneszalkalmazás, amit a felhasználók FGHT érmék vásárlásával tudnak majd igénybe venni. Azok, akik csatlakoznak, részt tudnak majd venni különböző élő- illetve előre felvett online tartott edzéseken.

Ezen kívül a platform rendelkezni fog egy metaverzum felülettel is, amiben különböző versenyeken és játékokon keresztül tudják majd a felhasználók összemérni erejüket.

fightout mobil app edzesprogramok

Minden teljesített edzés, kihívás vagy verseny után REPS pontok kerülnek kiosztásra. Ezeknek a segítségével a piactéren keresztül vásárolni lehet majd különböző digitális, és valós termékeket. Tudunk majd különböző NFT-kozmetikumokat venni avatárunknak, vásárolhatunk táplálékkiegészítőket vagy akár előfizetésre is válthatjuk a REPS pontokat.

A fejlesztők úgy tervezik, hogy 2023 első felében lesz elérhető a Fight Out alkalmazás, majd az év vége felé megjelennek a valódi Fight Out edzőtermek is.

Kezdetben összesen 20 ilyen terem lesz, azonban idővel egy világot behálózó franchise a célja a csapatnak.

Az edzőtermekben magasabb REPS pontokért lehet edzeni, vásárolni lehet az egészségbárból, vagy akár dolgozni is lehet a közösségi terekben.

Ha szeretnéd jobban megismerni a Fight Outot, látogass el, a már magyar nyelven is elérhető weboldalra még ma!

FGHT token vásárlása

C+Charge (CCHG) – Járulj te is hozzá a karbonkreditek elterjedéséhez

A karbonkredit kereskedelem egészen idáig – néhány kivételtől eltekintve – kizárólag a nagyvállalatok számára volt elérhető.

Az eddigi rendszer ugyanis úgy nézett ki, hogy egy zöld vállalat, karbonkrediteket értékesített olyan cégek számára, amik jelentős ökológiai lábnyommal rendelkeznek. Ilyen például a Tesla is, ami évente több milliárd dollár bevételt köszönhet a karbonkreditek eladásának.

Ez a hatalmas összeg azonban elsősorban a járműtulajdonosoknak köszönhető, azonban ők ebből az összegből soha nem részesültek. Ezen az áldatlan állapoton változtatna a C+Charge.

Az ökoszisztéma dióhéjban úgy működik, hogy a felhasználók CCHG tokeneket vásárolnak, amiket elektromosjármű-töltésre tudnak fordítani. Ezt követően a C+Charge mobilalkalmazásán keresztül, pedig karbonkreditekhez jutnak.

A fejlesztők úgy tervezik, hogy egy minden országban elérhető töltőhálózatot fognak létrehozni, sőt olyan helyekre is telepítenek majd állomásokat, ahova idáig lehetetlennek tűnt.

Már számos napelemgyártó-céggel vette fel a C+Charge csapata a kapcsolatot annak érdekében, hogy napelemparkokat hozzanak létre azokon a helyeken, ahol a hálózati áram nem elérhető.

A CCHG érmék előértékesítése még javában zajlik. Az első előértékesítési szakaszban jelenleg mindössze 0.013 dollárért lehet egy érméhez hozzájutni, azonban ez az összeg hamarosan 0.0165 dollárra fog emelkedni.

Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a projekt magyar nyelvű weboldalára.

CCHG token vásárlása

RobotEra (TARO) – Ha szereted a kreatív játékokat, ezt a projektet neked találták ki

A RobotEra kitűnő választás azok számára, akik egy olyan játékot keresnek, amiben új barátokat találhatnak, egy izgalmas közösség tagjává válhatnak, és kiélhetik kreativitásukat.

A történet szerint a Taro bolygó kataklizmán esik át, aminek következtében egy apró, emberi tudattal rendelkező robot csoporton kívül mindenki elpusztul. A szerény társaság elhatározza, hogy visszaállítják otthonuk egykori fényét, elkerülve elődeik hibáit.

A kalandok kezdetén a játékosok 7 különböző robotnemzettség közül választhatnak. Mindegyik egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, így biztosan mindenki meg fogja találni a játékstílusához leginkább illő nemzetet.

Ha választottunk, kezdődhet is a játék. Különböző kontinensekre látogathatunk el, ahol kedvünkre bányászhatunk, építkezhetünk, hozhatunk létre NFT-tárgyakat, vagy akár egy működő gazdaságot is csinálhatunk. Ezekre a kalandokra mehetünk egyedül vagy akár többedmagunkban is.

Profithoz úgy tudunk jutni, ha a piactéren keresztül eladjuk NFT-tárgyainkat, illetve hála az Ethereum blokkláncnak, stakelhetjük is az érméinket napi jutalmakért cserébe.

A fejlesztők úgy tervezik, hogy a játék korai verziója 2023 első negyedében már elérhető lesz az előértékesítésben résztvevők számára, majd az év későbbi részén megjelenik a RobotEra AR/VR verziója is.

A RobotEra szintén az előértékesítésének első szakaszában van, így aki csatlakozni szeretne, még baráti áron juthat hozzá a TARO érmékhez.

Segíts te is a RobotEra robotjainak, újjáépíteni otthonukat!