Kérdéses a Wonderland további sorsa, szóba került a bezárás

A napokban kirobbant botrány a tagok bizalma mellett a TIME árfolyamát is durván megtépázta. A decentralizált pénzügyi projekt tokenjének ára pár óra alatt beszakadt miután Michael Patryn-ról, az egyik alapítóról, kiderült, hogy korábban már elítélték.

Patryn egy korábbi projektje, a QuadrigaCX több tízezer befektetőt károsított meg, bár őt az eset kapcsán nem ítélték végül el. A kanadai kriptotőzsdei botrányt megelőzően azonban Patryn-t több esetben is bűnösnek találták csalásért az Egyesült Államokban, amiért letöltendő büntetést is kapott. Mindezek után került a Wonderland pénzügyi vezetői pozíciójába.

Zuhanás

A botrány kirobbanása után a DeFi közösség tagjai rekordsebességgel kezdték szanálni a TIME tokenjeiket. Ennek hatására a token ára a korábbi 900 dolláros árról egészen 260-ig zuhant és a jelek szerint egyelőre 400 dollár körüli a szinten fog stabilizálódni. Ebben nagy szerepet játszik az, hogy Daniele Sestagalli, a Wonderland másik társalapítója, minden tőle telhetőt megtesz, hogy mentse a menthetőt. Először ugyan tagadta, hogy tudott volna Patryn (más néven Sifu) korábbi ügyleteiről, de később beismerte, hogy mindezek ellenére adott neki egy esélyt. A közösség azonban úgy látszik, hogy ebben az esetben nem igazán hitt a második (sokadik?) esélyben és egy szavazás keretében elsöprő többséggel arra jutottak, hogy Sifu-nak mennie kell. Sestagalli a nyomásnak engedve lemondatta Sifu-t.

Szóba került a Wonderland bezárása

A közösségben kialakult megosztottságot és a token bezuhanását látva Sestagalli maga is inkább a Wonderland bezárását látta a helyes/kevésbé rossz megoldásnak. A jelek szerint azonban a tagok nagy része nem osztotta a véleményét, és egy újabb szavazás is indult, hogy a tagok dönthessenek a projekt további sorsa felől. A tagok 55%-a a bezárás ellen szavazott, így a Wonderland folytatja a működését. Nem lehet azonban tudni, hogy akár rövid, akár hosszabb távon mi lesz a projekttel. Mivel a szavazás elég szoros eredménnyel zárult, könnyen lehet, hogy a bezárás mellett voksolók inkább kiszállnak, amivel megint rengeteg TIME token kerül majd a piacra és ez további ingadozást hozhat az amúgy is csak éppen magára találó token árfolyamában. A tagok azonban optimisták, és úgy tűnik, hogy már meg is jelentek az első dip-bevásárlók miközben a tagok jó hodlerként kivárnak.