Kereskedési tippek a BitMEX vezetőjétől

Arthur Hayes, a BitMEX vezetője, friss blogposztjában megosztott néhány tanácsot a kereskedőkkel, azoknak, “akik hozamot szeretnének realizálni az érméiken, azoknak, akiknek fiatban kell a számlákat fizetni anélkül, hogy el kelljen adniuk a coinjaikat, és azoknak, akik ki akarják egyenesíteni a jövőbeni megtérülési profiljukat.”

Először, Hayes elmagyarázta, hogyan lehet ‘fizikai’ bitcoint szerezni anélkül, hogy árkockázatnak lenne kitéve azzal, hogy a határidős ügyletekkel fedezetként használjuk. Ez lényegében annyit jelent, hogy először fiat pénzért bitcoint kell venni majd shortolni kell a bitcoin határidős tőzsdéken ugyanakkora összegért. Ennek eredményeként a kereskedőnek ár semleges bitcoin megtakarítása lesz, amit így már allokálni lehet hozamgenerálás érdekében. Ez természetesen shill a részéről, tudvalévő, hogy a BitMEX az egyik legnagyobb bitcoin határidős tőzsde platform. Innentől jön viszont pár érdekes gondolat:

Hayes szerint a “Call Overwrite” egy olyan stratégia, amely véleménye szerint 2020-ban egyre inkább el fog terjedni. Lényege, hogy a bitcoin tulajdonos eladna “out of the money” vételi opciókat hogy ezzel potenciálisan 10%-os hozamot generáljon egy hónap alatt.

Ezeket az ügyleteket tőzsdén kívül bonyolítanák:

“A bitcoin letétkezelők nagyméretű vételi opciókat fognak eladni a nagy piaci szereplőknek. Ezek a letétkezelők havi hozamot kínálnak az ügyfelek számára, akik lehetővé teszik számukra a bitcoin lekötését. Végül van egy valós bevételi forrás, amely nyitva áll a kriptovaluta letétkezelők számára.”

Hayes bejegyzésében emellett nagyon részletesen vizsgált más ársemleges kereskedési stratégiákat, ideértve azt a javaslatot is, hogy a nagy bányászok hogyan értékesíthetnek opciós szerződéseket stabil fiat bevétel generálása érdekében, amit a havi működési költségeik fedezésére tudnak fordítani.

“A bitcoin tulajdonoshoz hasonlóan a bányász relatíve nem ár/következtetésképpen volatilitás érzékeny. A bányász fő gondja a havi fiat-számláinak kiegyenlítése. Ha a felajánlott prémium teljesíti ezeket a célokat, akkor a bányász boldog” – írta Hayes, miközben azt javasolta, hogy egy bányász, akinek nagyjából elképzelése van arról, hogy mennyi bitcoint bányászhat havonta, egyenértékű mennyiségű bitcoin hívási opciót adhat el a Fiat bevételeinek generálása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.