TOP 4 kereskedési verseny a kriptotőzsdéken

A kriptotőzsdék élet‑halál harcot vívnak az ügyfelekért így a legtöbb célja, hogy minél jövedelmezőbb ajánlatokkal csábítsa platformjára a tradereket.

Ez jelentheti több token listázását, alacsonyabb tranzakciós költségeket, a kereskedői motor gyorsítását, airdropot és versenyeket is. Az egyik bevált módszer a kereskedők platformra csábítására, ha olyan versenyeket szerveznek, ahol a traderek a legnagyobb kereskedési volumen címéért versenyeznek egy adott időszakon belül. A cikkben összeszedtük a legérdekesebb versenyeket amik az elmúlt években lezajlottak vagy épp hamarosan kerülnek bevezetésre.

Lamborghini Huracan Giveaway

A kínai újév alkalmából a Binance tőzsde fejlesztői egy szuperkocsit adományoztak fődíjként a nyertesnek. A játékot a Monaco projekt szponzorálta (MCO), ami egy natív tokennel rendelkező tárca és segítségével a Visa kártyán lehet kriptót tárolni.

Az nyerte a Lambót, aki a legnagyobb kereskedési volument bonyolította le az MCO tokennel. A második helyezett 4000 MCO tokent (körülbelül 2.95 M Ft), a harmadik pedig 1500 MCO-val (kb. 1.07 M Ft) lett gazdagabb.

Helikoptert a kereskedésért

Nem sokkal korábban az OKEx is tartott egy versenyt, hogy így hirdesse az örökös swap határidőseit (aki ismeri a BitMex tőzsdét, az tudja mi az a perpetual swap derivative). A határidősökről annyit, hogy komplex pénzügyi eszközök, amelyek segítségével határidősökkel és várható árfolyamokkal lehet kereskedni. A határidősöknél fixáron lehet eszközöket megvásárolni, olyanokat, amik relevánsak a kriptogazdaságban. A swap (vagy csere) rendszer segítségével lehet előrejelezni, hogy a jövőben egy adott instrumentum értéke nő vagy csökken.

A versenyt a helikopter fődíjjal az nyerte, aki a legnagyobb volumenben kereskedett a derivatívákkal. Az OKEx az első harminc tradert is jutalmazta fejenként 300 és 3000 dollár közötti összeggel (80 000 – 800 000 Ft).

A kép illusztráció 🙂 | Pixabay

Maldív-szigeteki nyaralás

2018. november 19. és 25. között a Bibox tőzsde is beszállt a kereskedési versenybe és mintegy $300 000 (80 M Ft) díjat osztott szét legnagyobb kereskedői között. És hogy tovább ösztönözze a játékkedvet, a tőzsde Maldív-szigeteki nyaralást is felajánlott egy online lottó keretében. A lottóban 1 BIX (a Bibox natív tokenje) és 50 BIX közötti áron lehetett digitális lottószelvényt venni.

Közvetítő program játékok

Az észt p2pb2b tőzsde is úgy döntött, hogy tart egy versenyt ahol az nyer, aki minél több felhasználót tud meghívni a platformjára. A verseny tulajdonképpen közvetítőprogramként működik és kifejezetten érdekes szabályokkal rendelkezik.

A játékokat szezonokra osztják és a 2. szezon épp most fejeződött be. A kereskedők között 10 000$ értékű (2.71 M Ft) osztottak szét XRC tokenben (Bitcoin Rhodium, még csak nem is hallottunk róla), ahol a győztes kapott 3800$ (1.02 M Ft) értékű tokent. Akik részt vettek a játékban egyben 50% kedvezményben is részesültek a tranzakciós díjaikból. Állítások szerint hamarosan kezdődik a következő szezon.

A kereskedési versenyek hasznosak az ökoszisztémának

A kriptotőzsdék közötti egészséges és tisztességes verseny nem árt, és az előnyeit a traderek élvezhetik a legjobban. Amellett, hogy egy kis ügyfélszerzési innovációt hoz a mainstream felé vezető út során, a kereskedők csökkenő díjakban, nagyobb választékban és likviditásban részesül.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

***Figyelem! Fenti írásunk egy közvetítő linket tartalmaz a Binance tőzsde oldalára. ***

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.