Késsel raboltak ki egy londoni egyetemistát Bitcoinjaiért

Egy, a londoni Kent Egyetemen tanuló hallgató nemrégiben aljas rablás áldozatául esett. Szerencsétlen srác rossz emberrel elegyedett beszélgetésbe, amely később a féltve őrzött Bitcoinjaiért folytatott gaztetthez vezetett.

Sajnos nem ez volt az első alkalom, hogy London környékén olyan bűncselekményt hajtottak végre, amelynek fő célja kriptovaluták eltulajdonítása lett volna. 2017-ben, a digitális eszközök tömeges elterjedésének hajnalán, nagy port kavart egy kereskedő fényes nappal történt átverése.

A szóban forgó eset során 8 delikvens rohamozta meg a tizenéves fiú kollégiumi szobáját, halálra rémisztve őt ezzel. Arra kényszerítették, hogy fedje fel előttük jelszavait és a kriptovalutáihoz tartozó személyes adatait. Később egy felsőbb utasítás hatására el kellett hagynia az egyetemi kampuszt s végül úgy döntött, hogy inkább hazaköltözik a szüleihez.

Az elsőéves egyetemista minden Bitcoinját elvesztette a támadás során

Egy friss beszámoló szerint a tanulmányait a Kent Egyetemen, amely Canterbury történelmi városában található, éppen csak megkezdő fiatalember keserű szájízzel hagyta ott a felsőoktatási intézményt. A fiú édesanyja részletes leírást adott a történtekről, amelyek alapján még tüzetesebben a dolgok mögé láthatunk. Elmondása szerint fia öt nappal az oktatás megkezdése előtt egy, az iskolában megismert barátjával a kriptovalutákról diskuráltak.

Tipikus, a fiatalokra jellemző beszélgetést folytattak. Aztán a téma a pénzügyekre terelődött és az a bizonyos barát a kriptovalutákról kezdett el áradozni”, magyarázta a diák anyja. A társalgást követően a fiú azt állítja, hogy újdonsült haverja nyolcadmagával, akik mind Kelet-Londolból származtak, beviharzott a szobájába. Rögtön tudta, hogy nagy bajban van, de pechjére senkitől sem tudott segítséget kérni.

Bitcoin rablás

Az egyetemista állítása szerint 6 000 fontot (8 200 dollár) ért a rablás időpontjában a BTC-ben tartott vagyona. Jelen pillanatban ugyanazon mennyiségű Bitcoin körülbelül 68 000 fontot ér, emellett a tolvajok 3 000 fontot lenyúltak az ösztöndíjából is. A srác ezután azonnal értesítette a rendőröket és felkereste a biztonsági szolgálatot is, akik az anya elmesélése alapján nem tettek semmit. Továbbá, a rendőrök sosem érkeztek meg a tett helyszínére, ugyanis fontosabb ügyekkel kellett foglalkozniuk aznap este.

A fiú anyja hozzátette: „az egyetem csupán annyit tett az eset kapcsán, hogy másik szállásra költöztette át őt. Szegény akkora traumát élt át, hogy a biztonságosabb hely ellenére is inkább visszaköltözött hozzánk.

A rendőrség 8 hónap után ejtette az ügyet, az anya továbbra is óva inti az elsőéveseket

Sajnálatos módon a fiú azóta sem látott egy fityinget sem a tőle eltulajdonított összegből. A Canterbury körzet rendőrsége 8 hosszú hónap után nemes egyszerűséggel ejtette az ügyet. Az anya elkeseredését fejezte ki amiatt, hogy a rendőrök és a biztonsági szervek semmit sem tettek annak érdekében, hogy megoldják a problémát. Ezenkívül pedig figyelmeztette a többi gólyát is arra, hogy efféle esetek velük is bármikor megtörténhetnek.

Az utóbbi időkben rendkívüli módon megnőtt a kriptovalutákkal kapcsolatos rablások száma, amely a szektor robbanásszerű fellendülésére vezethető vissza. Ráadásul a lopások folyamán lezajló erőszakos cselekmények is egyre drasztikusabb formákat öltenek. Ezért is kulcsfontosságú szempont, hogy csak olyan személyekkel osszuk meg a kriptovaluták birtoklásának tényét, akikben valóban megbízhatunk.

Konstans félelemben élni azonban egyszerűen lehetetlen és még az egészségünkre is káros hatással lehet. Ebből kifolyólag olyan módszerek után kell néznünk, amelyek némiképp biztosítják számunkra a kriptók megbízhatóbb tárolását. Ehhez hasonló lehet például a közösségi alapú tárcakörnyezet, amely aláíró kulccsal és mellé több védelmi kulccsal látná el a fiókokat.

Forrás: news.bitcoin.com 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük