Készen áll az indulásra a Fidelity Investment kriptós terméke

A 2.46 billió dollárt menedzselő Fidelity vagyonkezelő készen áll, hogy elindítsa kriptovaluta letétkezelő szolgáltatását.

Abigail Johnson, a Fidelity Investments CEO-ja egy a Financial Times gazdasági magazinnak adott interjújában nyilatkozta még október 18-án, hogy egy éves felkészülés és ügyfélgyűjtés után készen állnak az indulásra.

Fiatal, de dinamikus üzletág

A Fidelity múlt ősszel jelentette be, hogy vállalati fokozatú kriptovaluta letétkezelési szolgáltatás indítását tervezi fedezeti alapoknak, magánbankoknak és pénzügyi tanácsadóknak. Johnson akkor azt nyilatkozta, hogy az üzletág fiatal és fejletlen, de szerinte óriási potenciállal rendelkezik:

“Vannak olyan emberek a kriptopénzek körül, akik komoly vagyont halmoztak fel, valószínűleg Bitcoint, és olyan szolgáltatást keresnek, ami coinokat tárol helyettük abban az esetben, ha netán elhaláloznának — ami meg fog történni egyesekkel előbb vagy utóbb — szükség lesz azoknak a coinoknak a transzferjára ilyen esetben.”

Johnson beszélt a Coinbase tőzsde hasonló kezdeményezéséről, de szerinte a Coinbase továbbra is egy olyan vállalat, amiről a legtöbben még csak nem is hallottak és nincs tapasztalatuk független befektetési tanácsadókkal.

A Coinbase Custody-t 2017. novemberben jelentették be és 2018. júliusban indult azzal az ígérettel, hogy egy robusztus és biztonságos digitális eszköztárolási megoldást fog kínálni elsősorban intézményi befektetőknek. Augusztusban a Coinbase Custody azt nyilatkozta, hogy több mint 120 klienssel és 14 különböző országban szimultán indítja el a szolgáltatását.

A Fidelity óvatosan közelíti meg a kriptókat

Kathleen Murphy, a Fidelity Investments személyi befektetési tanácsadója azt nyilatkozta, hogy a vállalata nem fog kriptovalutákat ajánlani a kiskereskedelmi platformjain, hogy így védje őket a kockázatoktól. Amikor arról kérdezték, hogy mikor tervez ilyen szolgáltatást indítani, Murphy annyit válaszolt:

“Tudja, ebben nagyon óvatosan járunk el. Mialatt próbáljuk a lehető legalaposabban megérteni a kriptókat miközben innovatívan és felelősségteljesen járunk el… Egyben nagyon óvatosak is vagyunk abból a szempontból, hogy ilyen termékeket ajánljunk ügyfeleinknek, szóval ezért nem kínáljuk széles körben a kiskereskedelmi platformjainkon. Nagyon óvatosak szeretnénk lenni abban, hogy a kiskereskedők, akik nem intézményi befektetők […] nem követnek el hibát a kriptovalutákkal.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük