Nagyot állít a Coinbase CEO: a bankok heti 200-400 millió USD-t pakolnak kriptókba

A pénzügyi intézmények bitcoin elfogadottságáról szóló mítoszok régóta foglalkoztatják a digitális eszközök pártját fogó közvéleményt. Brian Armstrong, Coinbase CEO, friss Twitter bejelentkezésével segített kissé eloszlatni a ködöt a fejekben.

Armstrong: 200-400 millió dollár áramlik a kriptókba

Brian Armstrong augusztus 16-án tweetelt egyet a bitcoin elfogadottságról az intézményi szereplők között témában. Szerinte a tendencia egyértelmű:

“Körülbelül 12 hónappal ezelőtt még nyitott kérdés volt, hogy az intézmények elfogadják-e kriptót vagy sem. Azt hiszem, biztonságos azt mondani, hogy most már tudjuk a választ. Hetente 200-400 millió dollárt látunk kriptobetétekbe áramlani az intézményi ügyfelek részéről.”

A Coinbase Xapo-ja a világ egyik legnagyobb kriptoletétkezelője

Armstrong órákkal azután tette a kijelentést, hogy a Coinbase hivatalosan is megerősítette a Xapo kriptoletétkezelő felvásárlását.

A felvásárlással mintegy 7 milliárd dollár értékű intézményi kriptoletét kezelőjévé vált a San Francisco-i tőzsde.

Annak ellenére, hogy a bitcoin az áprilistól júniusig tartó ralija után konszolidációs fázisba lépett a 10 000 – 11 000 dolláros ártartományban, Armstrong továbbra is rendkívül dinamikus növekedést prognosztizál a jövőre. Szerinte a pénzügyi intézetek frissen piacra kerülő, bitcoin alapú befektetési termékei csak erősíteni fogják az alternatív eszközök iránti intézményi keresletet.

Ilyen bitcoinra épülő eszközök a bitcoin határidősök, amelyek bevezetését tervezi nagybefektetői ügyfeleiknek a Bakkt, Binance és több más vállalat is. A bitcoin ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) terén ugyan továbbra sincs döntés az Egyesült Államokban miután a héten újabb 3 ETF jóváhagyását napolta el a SEC pénzfelügyelet, de az aktuális pályagörbe alapján előbb-utóbb biztosra vehető jóváhagyásuk.

“A letétkezelés mellett kutatjuk a kriptoeszközök monetizációjának új módszereit is, mint például a stakelést, a kriptoportfóliókhoz kötött hitelkihelyezést és a hitelezést intézményi szereplőknek.” – állt a Xapo-felvásárlás kapcsán kiadott Coinbase blogbejegyzésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük