Két német tőzsdén is felfüggesztették a Coinbase részvényét

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Deutsche Börse Group a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) német megfelelője, tehát a német tőzsdeként ismerhetjük. Székhelye Frankfurtban van és a világ egyik legnagyobb tőzsdeszervezetének számít. És hogy miért került szóba a német tőzsde? A Coinbase kapcsán kell róla írni néhány gondolatot. Ugye múlt héten történelmi eseménynek lehettünk tanúi. Az ismert kriptocég, a Coinbase tőzsdére ment a mainstrem pénzügyi világ egyik legnagyobb tőzsdéjén, a Nasdaq-on. Ezzel párhuzamosan pedig más tőzsdéken is elkezdték kereskedési célokra használni, így a Deutsche Börse által birtokolt Xetrán és a frankfurti értéktőzsdén is.

Lekerül két német tőzsdéről is a Coinbase részvénye

Még ma reggel jelent meg azonban a hír, hogy további értesítésig mindkét helyen levételre kerülnek a Coinbase részvények. Valószínűleg persze ez nem lesz sokáig így, hiszen a cég hiányzó adatokat, tehát kvázi adminisztrációs hibát jelölt meg a felfüggesztés okaként. A Reuters hírügynökség által megjelentetett közleményben az olvasható, hogy amikor elkezdődött a COIN kereskedése a Börse platformjain, akkor hibás jogi személyiséget azonosító kódot használtak. A bejelentés szerint a felfüggesztés péntekre lép életben és még nem tudni, hogy mikor indulhat újra majd tranzakciókban a részvény használata.

Úgyhogy most először a részvénykibocsátónak kérelmeznie kell a Deutsche Börsétől egy megfelelő kódot és majd annak elfogadása és beállítása után tér vissza a COIN az említett két tőzsdére. A Coinbase egy nyilatkozatban meg is erősítette, hogy már kaptak tájékoztatást az adminisztratív hibáról. Ez természetesen nem jelent semmilyen fennakadást a COIN részvények kereskedésében és a cég szerint rövidesen javítani is fogják a hibát. A Coinbase részvénye a Nasdaq-on messze elmarad a korábbi csúcsától, most 310 dollár körül kereskednek vele.

A COIN névre keresztelt részvények eredetileg 381 dolláros áron nyitottak, ami bőven a kiindulónak belőtt ár felett volt. Voltak időszakok, amikor masszívan négyszáz dollár felett volt az árfolyam, ekkor a Coinbase értéke meghaladta a 100 milliárd dollárt is.  Azóta viszont jelentősen visszaesett az árfolyam és beállni látszik erre a 300-hoz közeli szintre.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.