Az öt legjobban teljesítő bitcoin bányászgép a feleződés előtt

Cikkünkben bemutatjuk az öt legjobban teljesítő bányászgép modellt a TokenInsight elemző cég összeállítása alapján. Ezek azok a modellek, amelyek a legnagyobb jövedelmezőséget biztosítják, és a leggyorsabban termelik ki a beszerzési árukat.

A kriptovilág egyik legfontosabb témája a 2020. májusában bekövetkező újabb bányászjutalom feleződés a Bitcoin háza táján. A TokenInsight által kiadott jelentésben úgy hasonlították össze a bányászhardvereket, hogy figyelembe vették a feleződés hatását is a bányászgép modellekre. A kiválasztás szempontja volt többek között a beruházás megtérülési mutatója, a megtérülési ciklus, és a bányászgép lekapcsolási ára, amit úgy kalkulálnak, hogy elosztják a bányászgép napi működtetési költségét a napi kibányászott BTC számával.

1. Bitmain Antminer T17+

T17+ modellnek a leggyorsabb a megtérülése 230 nappal, és ez a modell képes a leggyorsabban megkeresni az ~1600 dolláros bekerülési árát 0.05 USD/kWh elektromos áramdíj mellett. Illetve feltételezve, hogy a BTC ára 9200 dollár körül alakul, és a bányászi nehézség 12.72T lesz. Az éves ROI értéke 117.20%, míg 3043 USD-s bitcoin árfolyamon kellene lekapcsolni.

2. Bitmain Antminer T17e

A Bitmain T17e modellje 234 nap alatt keresi meg az árát a fenn ismertetett kiemelt kondíciók mellett. Ez csak egy kicsivel több mint a T17+ modell, viszont a beszerzési ára 340 USD-vel alacsonyabb. A ROI értéke 114.17%. Ennek a modellnek a lekapcsolási BTC ára 3348 USD.

3. Canaan AvalonMiner 1146

A Canaan AvalonMiner 1146 bányászgép szintén tudja hozni az egy éven belüli megtérülését 275 nappal ~1350 dolláros bekerülési ár mellett. Az éves ROI itt már csak 108.74% USD 3469 BTC lekapcsolási árral.

4. Bitmain Antminer T17

A legolcsóbb a listán a T17 modell, amelynek a beszerzési ára 950 dollár körül mozog. 284 nap alatt van a megtérülése, és a lekapcsolási BTC ára USD 3348, ROI-ja pedig 108.43%.

5. Bitmain Antminer S17e

Az S17e bányászgép modell már több mint egy éven túl térül csak meg, 394 nap alatt. Ez a legdrágább modell a listán a maga 2083 USD árával. Előnye, hogy a lekapcsolási BTC árfolyama alacsony, 2739 USD, a ROI-ja 96.87%.

A hardvereitek jövedelmezőségét le tudjátok ellenőrizni a Bányász Kalkulátor oldalon.

Két új ASIC-bányászt jelentett be a Bitmain

További érdeklésességek a jelentésben

  • a bányászgép modellek magasabb áramfelhasználási hatékonysággal nem teljesítettek jobban a második negyedévben, de összességében jobb eredményeket produkáltak mint a mainstream modellek a harmadik negyedévben.
  • a mainstream modellek profitabilitása a második negyedévben veszélyesen esett, például az Innosilicon T3-43T modell megtérülése 500 nap fölé emelkedett.
  • egyre többen vásárolnak magasabb energiahatékonyságú bányászgépeket.
  • a kriptobányászásból származó árbevételen elég nagy a piaci nyomás.
  • az SHA256 kriptográfiai hash algoritmussal működő bányászgépek sokkal népszerűbbek az altcoin bányászásra optimalizált gépeknél. Azok vesztettek népszerűségükből az alacsony árbevétel, az altcoinok alacsony árfolyamai és a magas energiafelhasználás miatt.
  • a bányászgépek közül a leggyorsabban megtérülő modelleket a Bitmain és a Canaan gyártja, egy-két MicroBT és Whatsminer M20S modell képes még gyors megtérülésre.
  • a jobb energiafelhasználású bányászgépek jobban tudják kezelni az elektromos áram fluktuációját.
  • ha a bányásznehézség átlagosan 3%-ot emelkedne adott periódus alatt, a harmadik negyedévi modellek 700 napon belül sem tudnának megtérülni. A gépek átlagos életciklusa 18 hónap.
  • az előző negyedévben működő bányászgépek több mint felét lekapcsolták vagy egy újabb modellre cserélték le.
  • a bányászoknak mérlegelni kellene a bányászgép vásárlása előtt a számítási kapacitás és az energiafelhasználás közötti korrelációt