Kezd konszolidálódni a Bitcoin árfolyama, nyugodtabb napok a láthatáron?

Ahogy lenyugszanak a kedélyek a kriptopénz piacokon, úgy kezd el a vezető digitális érme is nyugodtabb kereskedési ritmust felvenni. Megkezdődött a bitcoin konszolidációja a 10 000 dolláros árszint fölött.

A bitcoin ára újra 11 ezer USD fölött

A múlt heti július 4-ei Függetlenség Napja előtti kereskedési szezon az Egyesült Államokban újfent magas kilengéseket eredményezett a kriptopénz piacokon, az árfolyam 25%-os volatilitást is mutatott 9600 és 12000 USD közötti sávban. Július 5-ére aztán megnyugodott a piac, és 11 000 – 11 500 USD tartományban stabilizálódott az árfolyam.

BTC/USD árfolyam, 4 órás, Coinbase

A napi kereskedési volumen 25 milliárd dollárra esett vissza, és a BTC piaci kapitalizációja 200 milliárd dollár körül mozog.

Úgy tűnik, hogy a kereskedők szabadságra mentek a múlt hét második felére, mert nagyon csendes most a piac. Az 50 napos mozgóátlag most 9400 dolláron áll és egyelőre emelkedő trendet jelez. A korábbi időszak magas vételi nyomása után átléphetünk a konszolidációs fázisba.

Sehova se tartanak az altcoinok

Az altcoinok az elmúlt héten újfent alul teljesítettek a bitcoinhoz képest bár bizakodásra ad okot a múlt órai szereplésük.

Az ether a múlt héten megjárta a 285 dollárt is, de sikerült pixelidőre 306 dollárra kapaszkodnia. Az XRP beállt a 0.38 – 0.41 dolláros tartományba és egyelőre nem tud kitörni belőle.

A szépen csendben a piaci érték toplistán a 4. helyre felkapaszkodó litecoin szintén nem tart se jobbra, se balra, a BCH és az EOS, ugyanígy konszolidálódik. Úgy látszik pillanatnyi lélegzethez jutnak a piacok az elmúlt hetek őrült menete után.