Csirkeszárnyak Dash kriptopénzért: A KFC bevezeti a Dasht Venezuelában

A venezuelai KFC éttermek a jövő héttől kezdődően dasht is elfogadnak, ezzel 2445-re növelve a dash kriptovaluta elfogadóhelyek számát az országban.

A kriptovalutát először a Chacao megyében vezetik be, konkrétan Caracas fővárosban, majd kiterjesztik az ország mind a 24 KFC éttermére.

Alejandro Echeverría, a Dash Help, Dash Merchant Venezuela és a Dash Text társalapítója már hónapok óta szorosan együttműködik a helyi KFC vezetőséggel a partnerség tető alá hozása érdekében.

Szerinte:

“Egy olyan globálisan elismert brand, mint a venezuelai KFC DASH-integrációja, egy újabb óriási siker és megerősítés a dash elfogadottság helyi növekedésére és nem csak a felhasználók szemszögéből jó hír, de a kereskedői szempontok miatt is.”

 

A gyorsétteremlánc egy újabb ‘trófea’ a dasht mint fizetőeszköz integráló kereskedői kollekcióban, melyben olyan vállalatok szerepelnek, mint a Subway, Papa John’s Pizza és a Traki, ami az ország legnagyobb kiskereskedelmi egységeit üzemelteti.

Ahogy Venezuela egyre mélyebbre süllyed a gazdasági válságban köszönhetően a nem csituló hiperinflációnak, Nicolas Maduro elvetélt nemzeti kriptovaluta terveinek, úgy válnak egyre szimpatikusabb alternatívává a decentralizált modellen alapuló kriptovaluták, mint a dash és a bitcoin. A Discover Dash statisztikái szerint már több mint 2400 kereskedő fogad altcoint az országban és ezzel már a bitcoinnál is elterjedtebb fizetőeszköz az országban.

Echeverría hozzáteszi:

“A Dash mozgalom egyre csak terjed és növekedik Venezuelában. Először a mobilboltok és a kis családi vállalkozások kezdték elfogadni a dasht mint fizetőeszköz, és most kezdtünk el nagyobb vállalatokat becsábítani.”

DASH vásárlás a BitBay tőzsdén

DASH a CEX.IO váltón