Kiakadt a NEM közössége, 6 hónap fizetett szabira megy az elnök

A NEM (XEM) közössége felháborodott miután Alexandra Tinsman a NEM Alapítvány elnöke a héten bejelentette, hogy 6 hónapos fizetett szabadságra megy.

Tinsman döntését részben azzal indokolta, hogy súlyos egészségügyi problémái vannak. Néhány NEM támogató azonban nem hatódott meg az alapítvány elnökének indokától és azon háborgott, hogy alig több mint egy év munka után a 6 hónapos fizetett szabadság túlzás.

Átalakulás a láthatáron

A NEM Alapítvány április 8-án a projekt működésének nagyszabású átalakítási terveiről beszélt. Egyelőre annyi tudni, hogy három különálló operatív egységet vonnának össze. Ezek lennének a NEM Foundation, a NEM Studio és a NEM Ventures egységek. Mindhárom üzleti ágat a jövőben a NEM Group felügyelné. Ekkor hozta az alapítvány nyilvánosságra Tinsman 6 hónapos fizetett távollétét is.

Be szeretnénk jelenti, hogy Alexandra Tinsman, a NEM Alapítvány elnöke úgy döntött, hogy visszalép az operatív vezetéstől. A NEM Alapítvány vezetésével töltött hosszú órák után 6 hónapos fizetett szabadságra megy.”

Persze ez is mint minden hír, vegyes érzelmeket váltott ki a NEM közösségben. Voltak akik sajnálkoztak, mások kevésbé voltak lelkesek. Az egyik befektető a következőképpen kommentálta a hírt:

„Fizetett szabadságot 10-20 éves szolgálat után kapsz. Nem lehet egyéves elnökség után hat hónapos fizetett távollétet kapni. Ez nagyon sérti a hozzám hasonló érdekelt feleket.”

Mások azt kifogásolták, hogy már több mint egy év telt el Tinsman elnökké választása óta, de semmilyen kézzel fogható előrelépés nem történt a fejlődés irányába. Nemrég még a csőd szélén állt az alapítvány, most pedig több hónapos fizetett szabadságát élvezheti az elnök. Azt írta egy befektető:

“Az új NEM Alapítvány tőkéhez jutott és több mint egy év alatt semmit sem ért el. Most pedig az elnök 6 hónapos fizetett szabadságot kap? Ez az érme volt a legrosszabbul teljesítő a portfóliómban és szomorú látni, hogy mi történik ezzel az egykor hatalmas projekttel. “

Tinsman nem hagyja magát

Alexandra Tinsman természetesen cáfolta azt, hogy a NEM közösség felháborodott volna a bejelentést követően. Úgy gondolja, hogy csak néhány elégedetlen próbálta szítani a hangulatot és felhívni magára a figyelmet. Azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy “a fórumokon látott negatív hangok egy másik projekt közismert trolljai. A közösség túlnyomó része pozitív választ adott a szerkezetátalakításra és a távollétemre is.”

Tinsman-nak 2018-ban komoly szívműtétje volt, amely következtében visszatérő egészségügyi problémái vannak. Azt állította, hogy a 6 hónapos szabadságot részben emiatt kérte. A blokklánc-kriptovaluta szektorban dolgozni elég megterhelő és stresszes, ezért kénytelen felhagyni a munkával egy időre. Azzal védekezett, hogy:

Szinte két éven keresztül hetente hét napon át 14 órát dolgoztam. Nem lehetséges és nem is ésszerű az ilyen jellegű életmódot sokáig fenntartani, miközben egy teljesen elosztott, decentralizált globális csoportot vezetek.”

Az újonnan bejelentett szerkezetátalakítás a csoport három decentralizált ágát fogja érinteni, amelyek a jövőben egyetlen felügyeleti egység, a NEM Group alá fognak tartozni. Az iparág folyamatosan változik, amelyekhez a blokklánc projekteknek is alkalmazkodniuk kell. Tinsman távollétében a NEM Group-ot David Shaw vezérigazgató fogja irányítani, aki a Cable and Wireless Americas vezérigazgatója volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük