Kiárusítja egy hackertől lefoglalt bitcoinjait a brit rendőrség, bárhonnan lehet licitálni

A brit hatóságok mintegy félmillió fontnyi bitcoint terveznek árverésre bocsátani miután azt lefoglalták a 19 éves Elliot Gunton, norwich-i hackertől.

A srácot múlt hónapban ítélték el miután illegálisan osztott személyes adatokat a neten és vállalt hackelést megrendelésre bitcoinért, ethereumért és XRP-ért. 20 hónap börtönt kapott és mintegy 400 000 fontot kell visszafizetnie.

Mikor elfogták, több eszközén is bitcoint és altcoinokat találtak, amit a rendőrség elkobzott és átküldött egy aukciósházhoz árverésre.

A Wilsons Auctions fogja a kriptókat értékesíteni, az első aukció szeptember 25-én lesz és 24 órán keresztül tart. Összesen 15 bitcoint is elárvereznek a többi altcoin (Stratis, Civic, Ethereum, Bitcoin SV) mellett, amire személyesen és online lehet licitálni akár Magyarországról is.

Ez az első alkalom, hogy az angol rendőrség elárverezi a lefoglalt digitális eszközöket, de nem az első aukciósház, ami kriptókra fogadja a licitet. Még márciusban a belga kormány is hasonló lépésre szánta magát és 315 BTC-t árverezett el. Az árverésen akkor több mint 90 országból licitáltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük