Kilőhet az Ethereum, ezekre a dátumokra érdemes figyelni

Októberben egy sor Ethereum ETF kerülhet engedélyezésre, ami a szakértők szerint akár 50%-kal is megemelheti az érme árfolyamát.

Mivel a medvepiaci helyzet még mindig tart, a kriptobefektetők továbbra is azokra az eseményekre figyelnek, amelyek újabb rallyt indíthatnak el, egy Ethereum ETF jóváhagyása pedig kétségtelenül ilyen esemény lenne.

Október 3-án döntenek az első ETF-ről

Miután a cégek véglegesítették az Ethereum ETF-ekre vonatkozó kérelmeiket az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél (SEC), a tőzsdén kereskedett alapok bevezetése már csak a szabályozó hatóságon múlik.

A jelentések szerint a Valkyrie Investments által augusztusban benyújtott Valkyrie Bitcoin & Ether Strategy ETF (BTF) lesz az első, amelyről döntés születik, várhatóan október 3-án. A SEC ezen a napon elfogadhatja vagy elutasíthatja az Ethereum ETF kérelmet, de dönthet úgy is, hogy elhalasztja a kérdést. A szakértők azonban úgy vélik, hogy a szabályozó hatóság legrosszabb esetben is október vége felé jóváhagyhatja az ETF-et, ráadásul a Bloomberg az egyik jelentésében az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a SEC várhatóan zöld utat fog adni a kérelmeknek.

Azonban nem október 3-a az egyetlen dátum, amire figyelni kell, mivel a határidők elszórtan vannak a hónapban. Októberben a második a Bitwise Bitcoin & Ether Equal Wght ETF (BITC) lesz, amelynek a határideje 2023. október 9., röviddel ezután következik a Volatility Shares által benyújtott Ether Strategy ETF (ETHU) október 11-ei határidővel.

Összesen egyébként 16 Ethereum ETF szerepel a SEC októberi listáján, ezek közül nyolcról október 16-án, háromról október 17-én, egyről október 18-án, az utolsóról pedig október 30-án születhet döntés.

Ismét 2000 dollár fölé emelkedhet az ETH árfolyama

Az Ethereum ETF-ek jóváhagyása a szakértők szerint kétségtelenül az ETH árfolyamnövekedéséhez vezetne, mivel ez lehetőséget adna az intézményi befektetőknek arra, hogy a második legnagyobb kriptovalutába fektessenek, ami dollármilliárdokkal emelné meg az érme piaci kapitalizációját.

Ebben az esetben könnyen lehet, hogy az ETH ára akár 50%-kal is emelkedni fog, átlépve a 2000 dolláros szintet. Ha az első Bitcoin ETF jóváhagyását vesszük alapul, akkor ez lehet a szükséges katalizátor ahhoz, hogy az ETH új történelmi csúcsot érjen el.