Kilőtt a bitcoin árfolyama, 63 000 dollár felett a kriptovaluta

A bitcoin árfolyama átlépte a 63 000 dollárt, ezzel újabb történelmi csúcsot döntött.

A legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptovaluta árfolyama meglódult. A cikk írásának idején 63 005 dolláron kereskednek egyetlen BTC-vel.

A bitcoin 30 000 dollár alatt indította ezt az évet, azóta viszont több mint 100%-kal nőtt a kriptovaluta árfolyama. Ugyan az elmúlt néhány hétben 55000 és 60000 dollár között ingadozott a kriptopénz, a tegnapi nap folyamán többször 61 000 dollár fölé ment, ma pedig áttörte a 63 000 dollárt is. Egyes elemzők szerint a bitcoin árfolyam emelkedéséhez nagyban hozzájárul az, hogy holnap megkezdődik a Coinbase kriptotőzsde részvényeivel való kereskedés a Nasdaq-on. Ez pedig igazi mérföldkőnek számít a kriptovaluták történetében.

De nem csak a küszöbön álló Coinbase-szel magyarázzák többen a bitcoin új árfolyamrekordját. Jason Deane, a Quantum Economics bitcoin elemzője szerint ennek a rekordnak be kellett következnie. “A bitcoin már jó néhány hete teszteli az ellenállási szinteket, minden egyes alkalommal, amikor visszapattant, azonnal vissza is tért – mondta Deane, hozzátéve: “A mai történelmi rekord elkerülhetetlen volt, már csak a piaci lendület és a befektetői hangulat miatt is.”

A MicroStrategy is hozzájárulhatott az árfolyam emelkedéshez

A Coinbase mellett a fokozott intézményi befektetői érdeklődés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy 63 000 dollárt ér egyetlen BTC. Jót tett a bitcoin árfolyamának a MicroStrategy szoftvercég tegnapi bejelentése is, miszerint az igazgatóság tagjait a jövőben bitcoinban fizetik. A cég a mai napig több mint 5 milliárd dollárt fektetett be a kriptovalutába. A MicroStrategy kriptotérbe lépése több vállalatot ösztönzött arra, hogy a bitcoin felé vegye az irányt, elég csak a Teslára gondolni, mely nemrég 1,5 milliárd dollárért vett bitcoint. A kriptográfia szakemberei közül többen még nagyobb érdeklődést várnak a vállalatok részéről a kriptopénz iránt, mely következtében a bitcoin árfolyama tovább emelkedhet.

A Nexo társalapítója és ügyvezetője, Antoni Trenchev szerint a bikafutásnak még koránt sincs vége…