Megvan a dátum! Április 14-től indul a kereskedés a Coinbase papírjaival

Miután eltolták a tőzsdére menetelt márciusról áprilisra, a Coinbase most bejelentette a pontos dátumot, 2021. április 14-én indulhat a kereskedés.

A Coinbase, az USA legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje most nyilvánosságra hozta a dátumot, mikor indulhat pontosan a tőzsdei kereskedés a vállalat papírjaival, ugyanis már megkapták az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyását.

Egy április 1-jén megjelent blogposztban publikálta a Coinbase, hogy a Class A típusú törzsrészvények a Nasdaq tőzsde Global Select Market szekciójában lesznek belistázva két héten belül. A kriptotőzsde szerint a kereskedés április 14-én indulhat, és a vállalat a ‘COIN’ ticker jelet kapja.

Az előzetes tervek szerint a kriptotőzsde már márciusban tőzsdére ment volna. Viszont a társaság vezetősége mégis áprilisra tolta a belistázás dátumát.

Ez a halasztás azután történt, hogy a Coinbase beleegyezett, hogy kifizeti a 6.5 millió dolláros büntetést a Commodity Futures Trading Commission (CFTC)-nek kereskedési szabálysértés miatt. A CFTC azzal vádolta a tőzsdét, hogy három éven keresztül nem korlátozták az illegális pénzmosási kereskedést.

A sikeres tőzsdéi belistázás után a Coinbase lesz az első kriptotőzsde, amellyel megindulhat a kereskedés a Nasdaq tőzsdén. Ez egy hatalmas mérföldkő lesz a teljes kriptovaluta szektor számára.

A Coinbase eredetileg 2020 decemberében hozta nyilvánosságra a terveit a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatban. Először még IPO-ban, azaz kezdeti nyilvános ajánlattételben gondolkodtak, de aztán a vállalat irányt váltott, és a direkt belistázás mellett döntött.

Érdekes lesz látni, hogyan reagálnak majd a a mainstream tőzsdei szereplők erre az eseményre. Milyen lesz a papírok fogadtatása, és mennyire lesz nagy a kereslet a COIN részvények iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük