Kilőtt a Dogecoin, ismét beindul a mém szezon?

Október 14-én a Dogecoin árfolyama éves mélypontra jutott. Ekkor az egyik legnépszerűbb mém kripto értéke mindössze 0.057 dollár volt, amivel párhuzamosan a DOGE piaci kapitalizációja is 8.1 milliárd dollárig esett vissza.

Ezt követően viszont a teljes szektorban, így a Dogecoin árfolyamában is fordulat állt be. Ennek köszönhetően mostanáig Elon Musk kedvenc tokenje egészen 0.072 dollárig tudott erősödni.

Jelenleg a DOGE befektetői számára a legnagyobb kérdés egyértelműen az, hogy meddig lesznek képesek még a bikák kitartani. Ehhez azonban először át kell törni a korábban számtalanszor elutasításra került 0.76-078 dolláros ellenállási szintet.

A Whale Alert X-oldal On-chain adataiban jól látható, hogy az erősödés ideje alatt a kriptobálnák aktivitása is megnőtt. Más szóval a lakossági befektetők mellett valószínűleg vállalati kereskedők is láttak fantáziát az alacsony áron elérhető DOGE-ban.

Általánosságban el lehet mondani, hogy ahol a kriptobálnák feltűnnek, ott további árfolyamnövekedésre lehet számítani.

A Doge kutyaháza táján látható aktivitás pedig túlmutat magán. A növekvő aktivitás a mém érmék irányába egyúttal arra is utalhat, hogy nagybefektetők közül is egyre többen vállalnak rizikósabb befektetéseket.

Ezt igazolja, hogy a Doge mellett a legnagyobb mém érmék közül a legtöbb kiugró nyereséget könyvelhetett el az elmúlt 1 hét során.

A Pepe esetében október közepén szintén rövid fennállásának mélypontjára jutott az árfolyam, azonban mostanra közel 100%-os növekedést tudott elérni a békás érme.

Némileg ugyan visszafogottabb, de még így is említésre méltó a Floki mostani sikere.

A közel 300 millió dolláros mérettel rendelkező kripto egyetlen hónap alatt megduplázta méretét. Ami azonban még ennél is elképesztőbb, hogy egy év alatt a Floki tulajdonosai 324% hozamot tudtak elérni.

doge-pepe-floki-bull

Doge, Pepe, Floki árfolyam

Szeretnék MK tokent vásárolni

Miért tért vissza az élet a kriptoszektorba?

Jelenleg a befektetőknek több okuk is van az örömre, hiszen egymástól függetlenül több esemény is lezajlott, melyek egyaránt pozitív hatást gyakoroltak a szektorra.

Az első és legfontosabb, hogy egyre többen vannak azon az állásponton, hogy a BlackRock Bitcoin ETF a közeljövőben valósággá válhat. Amikor ez bekövetkezik, biztosak lehetünk benne, hogy a teljes kriptoszektorban eddig nem látott likviditás fog megjelenni.

Szintén a napokban született döntés a Grayscale ETF ügyével kapcsolatban, ami a Coinbase számára hatalmas győzelemmel ér fel az amerikai tőzsdefelügyelettel (Sec) szemben.

Végezetül az amerikai jegybank (Fed) elnöke, Jerome Powell legutóbbi beszédében kifejezetten “Dovish” hangot ütött meg. Ez annyit jelent, hogy hamarosan a Fed az infláció csökkentése helyett elsősorban a gazdaság élénkítésére fog összpontosítani.

Az utóbbi időszak során látott folyamatos amerikai alapkamat-emelés hatására a legtöbb befektető igyekezett minimalizálni a kitettségét magas kockázattal járó befektetéseknek. Azonban könnyen lehet, hogy a következő időszakban fordulni fog a kocka, aminek hatására a kriptoszektor is virágzásnak indulhat.

Bár a felsorolt mém érmék csábító befektetésnek tűnhetnek, ilyen mértékű erősödést követően érdemes némi konszolidációra felkészülni.

Többek között ezért lehet érdemes megfontolni a csatlakozást a még előértékesítési szakaszában járó Meme Kombathoz.

Ilyenkor nem teszed ki magad a gyűjtés ideje alatt a kriptoszektor szeszélyeinek, továbbá a listázást követően élvezheted a megszerzett kimagasló hozamot.

Ami pedig a legjobb, hogy a Meme Kombat képes egyesíteni az itt felsorolt mém tokeneket egyetlen felületen, ráadásul még azt is megtudhatod, hogy melyikük a legerősebb.

meme-kombat-presale-stake

Érdekel a Meme Kombat

A Meme Kombatot elkapkodják a befektetők

A Meme Kombat előértékesítése még csak néhány hete vette kezdetét, ennek ellenére már most elképesztő sikereket tudtak elérni a készítők. Jelenleg ugyanis több mint 750,000 dollár értékben keltek el a natív ERC-20 $MK érmék, és minden jel szerint az eladás üteme csak gyorsulni fog.

Erre az egyik legnyomósabb okot az adja, hogy rövidesen elérhetővé fog válni a stakelés azok számára, akik az előértékesítésen vásárolnak a tokenekből. A stakelés segítségével állandó passzív bevételt kaphaszt, melynek mértéke a Meme Kombat ökoszisztémájában 112% lesz.

meme-kombat-stake

Vagyis évente a befektetésednek több mint a dupláját szerezheted meg.

Ez viszont nem az egyetlen érv az $MK stakelése mellett, mivel az állandó passzív bevétel mellett harcokkal további profitot érhetsz el.

A Meme Kombat évadokra osztott csatákat kínál, melyeken népszerű mém tokenek mérhetik majd össze tudásukat.

A nyertesre, illetve a harcok egyes elemeire lehetőség lesz fogadásokat kötni, majd a mesterséges intelligenciával levezényelt párviadal végén kiosztásra kerül a jutalmad. Ezeken az eseményeken azonban kizárólag azok vehetnek majd részt, akik stakelik a tokenjeiket.

Ennek a megoldásnak hála állandó kereslet fog kialakulni az $MK érmékre, illetve azoknak értéke képes lesz hosszú távon is a stabilitásra.

A fejlesztők úgy tervezik, hogy a Meme Kombat első évada a listázással egyidőben fog elindulni, és ekkor összesen 11 mém token mérheti majd össze tudását.

Ezt követően a csapat ígérete szerint a következő évadban már kibővített csatározási lehetőségek lesznek elérhetők, illetve a harcokban részt vevő karakterek száma is nagyobb lesz.

Emelkedik az $MK értéke

Az előértékesítés szakaszokra van bontva, melyek során az idő múlásával a natív tokenek ára lépcsőzetesen fog emelkedni. A jelenleg is tartó első szakasz ideje alatt 0.1667 dollárért cserébe van lehetőség egy $MK-t vásárolni, azonban 5 napon belül ez az érték emelkedni fog.

Szerencsére a vásárlás folyamatát egyszerűen el lehet intézni. Ha nem szeretnél lemaradni a legalacsonyabb áron elérhető tokenekről, csak egy kriptotárcára, és némi ETH, USDT vagy BNB-re van szükséged.

Várhatóan az árfolyam növekedésével párhuzamosan a Meme Kombatot övező FOMO mértéke is emelkedni fog. Pontosan ezért nem lenne meglepő, ha már idén kezdetét venné a harcok első évada.

Amennyiben szeretnéd alaposabban megismerni a projektet, úgy látogass el a Meme Kombat magyar nyelven is elérhető weboldalára.

Megnézem a Meme Kombat oldalát

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**