Kilőtt az Elrond tokenje, három nap alatt 60%-ot emelkedett az árfolyam

Az Elrond nevet viselő blokklánc hálózat az elmúlt időszakban elég komoly érdeklődés középpontjába került, ez pedig jelentősen megtolta natív tokenjének, az EGLD-nek az árfolyamát is. Három nap alatt a token 60%-ot tudott emelkedni árfolyamában és nemrégiben történelmi csúcsot elérve bőven 500 dollár felé került. Mindezt úgy, hogy november 19-én az árfolyam mindössze 300 dollár körül járt csak. Viszont múlt hét pénteken megdöbbentő sebességgel lőtt ki az árfolyam és száguldott el egészen az 500 dolláros határig.

Az Elrond szárnyalásának okai

Nagy valószínűséggel az árfolyam ilyen mértékű emelkedése ahhoz az 1,29 milliárd dolláros likviditásösztönző programhoz kapcsolódik, amelyet az Elrond még múlt pénteken indított el. Ennek a programnak az volt a célja, hogy felkészítse a platformot a Maiar nevet viselő decentralizált tőzsdéjének indulására. Az összegből 282 millió dollárt a tőzsde indulásának első hónapjában fogják azon felhasználóknak juttatni, akik EGLD, MEX és USDC likviditást biztosítanak. A MEX a Maiar tőzsdéjének irányítási tokenje. Az Elrond sajtóközleménye szerint már több, mint 60 ezer fiókot adtak át a felhasználóknak MEX tokenek képében. A blokklánc hálózat alapítója, Beniamin Mincu elmondása szerint a céljuk az, hogy a legnagyobb DeFi platform legyenek a teljes DeFi ökoszisztémában.

Elrond token

Az első hónap után a felhasználók fokozatosan juthatnak majd MEX tokenekhez aktivitásuk tükrében olyan termékekkel, mint a Sushi Swap vagy az Uniswap. Az Elrond teljesítménye még durvábban látszik, ha az egész évet nézzük, hiszen január elsején egy EGLD csak 24 dollárba került. Az elmúlt néhány hónapban jóval többet hallhattunk róluk, mint korábban. Még augusztusban jelentették be, hogy ők lettek Európa első, szén-dioxid-kibocsátás szempontjából negatív blokklánc vállalata. Ezt az Offsetra cégével való közreműködéssel érték el, amely cég a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért dolgozik. Aztán októberben pedig az Elrond megvásárolta a Capital Financial Services S.A. vállakozását, amely e-pénz és e-fizetési megoldásokat fejleszt Romániában.