A román Elrond egy elektronikus pénzügyekkel foglalkozó vállalatot vásárol fel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A népszerű blokklánc hálózat, az Elrond, a szomszédban terjeszkedne, a Capital Financial Services S.A. nevezetű romániai innovatív pénzügyekkel foglalkozó vállalat felvásárlásával. A Capital Financial Services egy európai licensszel is rendelkező, úgynevezett Elektronikus Pénzügyi Intézet ( Electronic Money Institution = EMI). Bár a felek már megállapodtak és a szükségek papírokat is aláírták, az adás vétel még egyelőre a helyi szabályozók jóváhagyására vár.

A CFS fontos partnere a világ mindkét legnagyobb fintech szereplőjének, a Mastercardnak és a Visának is. A CFS bonyolítja le a Visa és Mastercard tranzakciókat több mint 300 kiemelt partner esetében. A kiemelt partnerek ugyebár különböző nagyvállalatok, amely mögött további cégek állhatnak, szintúgy, ahogy az is természetes, hogy a Visa és a Mastercard nem mindenhol közvetlenül vesz részt a pénzügyi tranzakciók lebonyolításában, hanem sok esetben a Capital Financial Services-hez hasonló helyi partnereken keresztül. Az egész fintech világ, különösen a pénzügyi tranzakciók világa egy rendkívül kiterjedt és szövevényes hálót alkot.

Az Elrond alig várja, hogy zöld utat kapjon a felvásárlás

Mivel a CFS egy EMI, vagyis pénzügyi intézet, ezért az akvizíciót a Román Nemzeti Banknak is jóvá kell hagynia, mielőtt az Elrond tovább terjeszkedne. Az Elrond Hálózat reméli, hogy mindez minél előbb megtörténik, hiszen kiemelt jelentőségűként kezelik ezt a terjeszkedést, aminek a segítségével tovább bővíthetnék a blokklánc alapú szolgáltatásaik listáját, a “jelenleg hatályos jogszabályokkal teljes összhangban”. Az Elrondnak többek között lehetősége lenne például IBAN azonosítókat és bankkártyákat kibocsátania a felhasználóinak, valamint az elektronikus tranzakciók piacára is betörhetne.

A globális pénzügyi infrastruktúra egyre gyorsuló digitalizációjában fontos szerepet tölt be az elektronikus pénz, ami a hagyományos pénznél értelemszerűen kényelmesebben kezelhetőbb, gyorsabban feldolgozhatóbb és nehezebben is hamisíthatóbb. Az Elrond a már lefektetett alapokon elindulva bővítené ki az elektronikus pénz felhasználási területeit, a blokklánc technológiával és a decentralizációval összhangban.

Benjamin Mincu, az Elrond Hálózat vezérigazgatója megerősítette, hogy a vállalat minél előbb terjeszkedne, így jelenleg is folyamatosan egyeztetnek az európai döntéshozókkal és szakemberekkel, hogy az eljövendő fejlesztések biztosan mind az európai uniós joggal és pénzügyi szabályokkal teljes összhangban valósuljanak meg.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.