Kína kriptomilliomosai kaliforniai ingatlanokba fektetnek

Kalifornia méregdrága ingatlanjaira szemet vetettek Kína kriptomilliomosai.

Guo Hongcai, korábbi marhakereskedő és korai bitcoin adoptáló a kínai Shanxi tartományból egyike az új kriptomilliomosoknak, aki a külföldi ingatlanokban látja bitcoin vagyonának diverzifikációját.

Hongcai még áprilisban adott el 500 bitcoint az Egyesült Államokban, majd a pénzből egy hektáros ingatlant vásárolt a San Francisco-tól 90 perce található Los Gatos-ban, Kaliforniában. A Rolls-Royce kocsija szintén a bitcoin vagyon gyümölcse.

“Nagyon is normális a bitcoin értékesítés az Egyesült Államokban. Miután eladtad, azt veszel amit akarsz,” ecsetelte egy interjúban a CoinDesknek.

Második otthonát csak “Póréhagymák Kastélyának” nevezi, mivel a kínai kriptoszlengben a zöldség jelöli azokat a befektetőket, akik sebezhetőek egy nagyobb eladási hullám során.

Ahogy a kínai szabályozók mindent megtesznek, hogy visszaszorítsák Kínában a kriptopénzeket, úgy fordul egyre több helyi kriptomilliomosok a külföldi ingatlanok felé. Egyesek közvetlenül kriptopénzzel fizetnek, mások, hasonlóan Hongcai-hoz bitcoint váltanak, hogy dollárhoz, euróhoz jussanak.

Egy ú amerikai kriptopénzekre fókuszáló ingatlanügynökség a CoinDesknek elmondta, a vásárlók harmada ázsiai, amibe beletartoznak olyan kínai befektetők is, akik tokenizált tulajdonjogokat vásárolnak hong kongi értékpapír kereskedőkön keresztül.

A South China Morning Post cikke szerint a Hong Kongban vásárolt, egyéb külföldi pénzügyi eszközként kategorizált ingatlanokat nem terheli ugyanaz az adó mint Kínában és a szükséges dokumentumok is mások. A kínai befektetés külföldi ingatlanokba hong kongi ügynökökön keresztül folyamatosan nő. A frissen kinőtt kriptomilliomosok ugyanezt a mintát követik.

“A vásárlások 50 000$ és 100 000$ dollártól indulnak, de a legfrissebbek között vannak 3 – 4 millió dolláros vételek is a Szilícium-völgyben,” jellemzi Natalia Karayaneva, a Propy blokklánc alapú ingatlanpiac ügyvezetője.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.