Kína kriptoszabályozása miatt a Huobi és az OKEx korlátozza szolgáltatásait a kínai ügyfelek számára

A Huobi korlátozta a kínai állampolgárokat a kriptovaluta származékos termékek kereskedésben és egyes bányászati szolgáltatásokban, míg az OKEx szünetelteti az OKB érme kereskedését Kínában.

Alig néhány nappal azután, hogy a kínai kormány a Bitcoin bányászat és kereskedés visszaszorítására tett fogadalmat, a Huobi és az OKEx kriptovaluta tőzsdék elkezdték blokkolni a kínai ügyfelek hozzáférését egyes szolgáltatásaikhoz.

A Huobi úgy fogalmazott, hogy “a befektetők érdekeinek védelme érdekében átmenetileg leállítottuk a kriptovaluták kereskedését bizonyos piacokon lévő ügyfelek számára, a piac közelmúltbeli dinamikus változásaira”.

Bár a Huobi szóvivője nem említette, hogy a Huobi konkrétan Kínában szüntette be a származékos termékek kereskedését, ez az ország az egyetlen, ahol a kereskedők korlátozásokról számoltak be. A szóvivő hozzátette, hogy a Huobi Pool, a vállalat bányászpool szolgáltatása sem elérhető már a kínai ügyfelek számára. A vállalat szerint “a korlátozásokra azért van szükség, hogy a tengerentúli jelenlétünk bővítésére összpontosítsunk”.

Az OKEx pedig bejelentette, hogy ideiglenesen törli a kínai felhasználók számára az OKB nevű tokenjét a peer-to-peer platformjáról.

Habár 2017-ben a kínai kormány betiltotta a kriptovaluta tőzsdéket, a két kriptováltó továbbra is nagy kínai ügyfélbázissal rendelkezik és az anyavállalataik továbbra is Kínában működnek.

Kína és a kriptopiaci horror

A két kriptovaluta tőzsde által hozott korlátozások egy múlt heti eseményt követtek. Kína bejelentette, hogy egyetlen pénzügyi szolgáltató sem kínálhat ügyfeleinek kriptovalutákat is magában foglaló szolgáltatásokat. A kínai kripto FUD-ról szóló jelentések eladási hullámot gerjesztettek. A jelentésekről később bebizonyosodott, hogy némileg félrevezetőek, így felmerült a kérdés, hogy nem-e ez az egész csak egy előre megszervezett esemény volt, hogy lenyomják a kriptovaluták árfolyamát.