Kína legpatinásabb tudományos folyóirata 2019-től bitcoint is elfogad


Kína legnevesebb tudományos folyóirata 2019-től bitcoint is elfogad az előfizetőktől, hogy így demonstrálja a bitcoin, mint fizetőeszköz hasznosságát. Ez a történelem első folyóirata, melyért bitcoinban is lehet fizetni.

0.1 BTC-ért 1 éves előfizetés

A Beijing Science and Technology News kiadó Technology Life folyóirata egy hivatalos sajtóközleményben kürtölte világgá, hogy 2019-től kezdődően bitcoint is elfogad éves előfizetésért cserébe. Az olvasók egy éves előfizetést 0.1 bitcoinért vásárolhatnak meg, ami jelen pillanatban mintegy 450 jüan, azaz 19 000 HUF-nak felel meg.

Ezzel a bitcoin egy újabb szektort hódit meg, ugyanis a tudományos folyóirat lesz az első a világon.

A szaklap duális célja egyrészt, hogy növelje a fejlődő technológia elfogadottságát, másrészt, hogy diverzifikálja a bevételi csatornáit.

A közlemény kiemeli, az előfizetés bitcoinos vásárlására egy külön volatilitás elleni üzleti modell is tartozik hogy így védje az előfizetőket a néha embert próbáló árfolyam ingadozásoktól. Az extra védelem szerint, ha a bitcoin árfolyama nagyobb mint az előfizetés lejártakor, akkor a kiadó visszatéríti az árfolyam miatt keletkező különbséget.

HashFlare

Kínában ilyen lépést…

Hogy mi vitte a folyóirat kiadóját egy ilyen bátor lépés meghozatalára, különösen abban a Kínában ahol a kriptogazdaság szereplőire egyre erősödő központi nyomás nehezedik, az találgatás tárgya.

A Bitcoin Bázis augusztus 23-án írt arról, hogy Kína pénzügyi szabályozói ki akarnak tiltani minden kriptovaluta váltással fogalakozó vállalatot és eközben a kínai központi bank is figyelmeztetett, a piramis sémák és az ICO token kibocsátások forrásgyűjtés céljából illegálisnak számítanak.

Ennek ellenére azonban fölöttébb könnyű kijátszani a tiltásokat és Kínában – bár visszaszorult – de talpon maradt a kriptopénz kereskedelem és az ICO forrásgyűjtés is. Másfél évvel ezelőtt Kína adta a teljes kriptopénz kereskedési volumen 70-80 százalékát. A moratórium kijátszására a befektetők egyrészt USDT tether stabilcoint használnak, a Kínai Nagy Tűzfal becenéven emlegetett állami kiberbiztonsági védelem kijátszására pedig VPN szolgáltatókhoz fordulnak.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.