Tiltás ide, tiltás oda, a kínaiak továbbra is bitcoinba és ICO-kba fektetnek

Az országos tilalom ellenére az elsődleges tokenkibocsátások (ICO) tokenjeit továbbra is relatíve egyszerűen megvásárolhatják a kínai befektetők. A helyi ICO-k pedig külföldi cég regisztrálásával szintén hatékonyan képesek megkerülni a tiltást.

A kínaiak továbbra is bitcoinba és tokenekbe fektetnek

Az egyoldalú és általános minden kriptopénzre és ICO-ra vonatkozó tilalmat a kínai befektetők továbbra is játszi könnyedséggel kerülik meg, jelentette a Sina.com kínai híroldal.

Nem kell mást csinálni, mint regisztrálni egy piacon kívüli (OCT) kereskedési platformra – hasonlóan a LocalBitcoinshoz – ahol a WeChat, Alipay, de akár banki utalással is lehet bitcoint és altcoinokat vásárolni. Ezek után a befektetők képesek lesznek ICO tokenek vásárlására.

Kínában meglehetősen egyszerűen lehet hagyományos pénzeket tetherre váltani közvetlen peer-2-peer tranzakciók segítségével, amit aztán bitcoinra lehet váltani VPN használatával, írta a Bitcoinist még két héttel korábban.

Hogyan kerülik meg a tiltást az ICO-k?

Nem csak a bitcoinba fektetők képesek továbbra is kereskedni és befektetni, de az országos ICO-tiltás ellenére, a kínai ICO csapatok is képesek forrást gyűjteni minden nagyobb cécó nélkül. Egy helyi média által lefolytatott nyomozás alapján a kínai vállalatok olyan külföldi országokban regisztrálnak céget, ahol az ICO-k szabályozása baráti, ilyen állam lehet például Málta vagy éppen Gibraltár.

Hogy még nehezebb legyen a kínai hatóságoknak rájönni az igazságra, az ICO-k hivatalos csapata is nemzetközinek van feltüntetve hamis profilokkal, vagy erre a célra felfogadott dublőrökkel mialatt az igazi kínai tulajdonos kiléte a háttérben marad.

A kínai média ugyanakkor arra is figyelmeztet, a legtöbb ilyen projekt alapból egy átverés, amit ugyan blokklánc innovációnak állítanak be, de valós teljesítés és munka nem áll mögötte. Az OKExen és Binancen listázott 256 ICO tokenből 98.8 százalék az ami kevesebbet ér mint az eredeti ICO során kibocsátott értékük.

A trend egyébként krónikus és a friss Diar hírlevél is arra a következtetésre jutott, hogy a tokenek 70 százaléka kevesebbet ér mint amiért kibocsátották a forrásgyűjtés során.