Kína vezető bankja blokklánc értékpapírokat értékesít, akár bitcoinért(!) is kereskedhető

A China Construction Bank (CCB) 3 milliárd dollár értékű kötvényt értékesít, ami dollár mellett akár bitcoinért cserébe is kereskedhető. A kötvényeket egy maláj digitális váltón, a CCB leányvállalatán listázzák.

A South China Morning Post információi szerint bitcoin mellett dollárért is vásárolni lehet a CCB maláj váltóján. Ez lesz az első alkalom, hogy vezető kínai bank értékpapírt bocsát ki egy blokkláncon:

Az ügylet lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a China Construction Bank digitális certifikátjaival bitcoinért cserébe is kereskedhessenek a malajziai Labuanban működő pénzügyi szabályozó által engedélyezett Fusang Exchange digitális tőzsdén keresztül.

Az értékpapír három hónapos lejáratú és Libor + 50 bázispont hozamú (~0.75%) lesz. A 3 milliárdos kibocsátás első részlete, mintegy 58 millió dollár értékű digitális kötvény kereskedése pénteken indul, a legkisebb címlet amiért megvásárolható 100$ lesz.

A cikk hozzáteszi, mivel ez egy offshore kibocsátás, ezért a kötvénytulajdonosokat nem védik a kínai betétbiztosítási garanciák.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük