A kínai Alibaba és az amerikai Lolli partnerségi megállapodást kötöttek

A Lolli, kiskereskedelmi startup, amely pénzvisszatérítés helyett bitcoinnal jutalmazza az online vásárlóit, bejelentette, hogy megkötötte első ázsiai partnerségi kapcsolatát, a kínai e-kereskedelmi óriással, az Alibabával.

A Lolli böngészőalkalmazása segítségével a felhasználók a szokásos módon vásárolhatnak a weboldalakon. Ám a vásárlás után bitcoin visszatérítést kapnak a böngészőtárcájukra.

Épp a “Szinglik napján”, november 11-én jelentették be a hírt. Az ünnep idején akkora vásárlási láz tört ki Kínában, mint az Egyesült Államokban a Black Friday alatt. Eddigi információk szerint az Alibaba Csoport az online szinglik napjával több, mint 23 milliárd dollár forgalmat bonyolított le.

A Lolli kommunikációs vezetője, Aubrey Strobel ugyanakkor hozzátette, hogy a Lolli kedvezményei csak az Egyesült Államokban lebonyolított vásárlások után járnak. A kínai-amerikaiak, a külföldi tanulók vagy az utazók számára elérhető lesz az új jutalomszerzési lehetőség, amennyiben részt vesznek az online ünnepi kiárusításon. A kínai rezidensek viszont nem csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

A termékeket Kínából szállítják az amerikai felhasználók számára”, mondta Strobel.

Alex Adelman, a Lolli vezérigazgatója ezt a partnerséget mérföldkőnek nevezte a startup életében, amely 2020-tól nemzetközileg is terjeszkedni kíván.

USA és Kína kapcsolata

Ez a partnerkapcsolat egy fantasztikus első lépés afelé, hogy a két legnagyobb gazdaságot, Kínát és az Egyesült Államokat összekapcsoljuk a bitcoin és a kereskedelem útján”, mondta Adelman. “Ez a lehetőség jelenleg csak az amerikai ügyfelek számára elérhető, de hamarosan nemzetközileg is bővülni szeretnénk. Lehetővé akarjuk tenni azt, hogy a világon mindenki könnyen jusson hozzá saját bitcoinjához.”

A Lolli kezdeményezésével kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy számos pénzvisszatérítéssel foglalkozó kriptovállalat az ünnepi vásárlási szezon startvonalán áll már. Több bitcoin kiskereskedelmi alkalmazás létezik. Köztük olyan versenytársak, mint a Fold, a Pei és a SPEDN is. Ezek a cégek 2019. évi ünnepi vásárlási szezonban az ügyfelekre fókuszálva, még több bitcoin szerzési lehetőséget kínálnak majd, a korábbi évekhez képest.