Kínai milliárdos szerint most kell bitcoint venni, amikor a kutya se törődik vele

Zhao Dong kínai milliárdos és az egyik legsikeresebb bitcoin OTC kereskedő a WeChat üzenőplatformon osztotta meg véleményét a kriptovaluta piacokról. Szerinte az évben nem fog engedni a kriptotél, de ennek ellenére a legjobb alkalom a felhalmozásra és hodlizásra.

Kínai milliárdos szerint most kell bitcoint venni, amikor a kutya se törődik vele

Dong a véleményét egy WeChat kriptokereskedő csoportban osztotta meg. Elmondása szerint egyértelműen kevesebben követik a bitcoint, mint a 2017-es hype során és ezért természetes az árfolyamesés. Továbbá hozzátette, hogy azok akik elvesztették érdeklődésüket, mindaddig nem fognak újra figyelmet fordítani a kriptopénz piacokra, amíg az árfolyam újra ötszámjegyű nem lesz.

“A legtöbben, akik most nem fordítanak kellő figyelmet rá, azok később se fognak, szóval számukra az érdeklődést csak akkor lehet felkelteni, mikor több tízezer dolláros árfolyamon lesz újra. Te és én hiszünk a Bitcoin jövőjében, szóval a legjobb megoldás, ha minél többet birtoklunk akkor, amikor senki sem törődik vele.”

Amikor Dongot az iparági trendekről kérdezték, 2019-ről úgy beszélt, hogy próbáljon meg mindenki egy jó telet átvészelni. 2020 elhozhatja a tavaszt, de a nyárra 2021 előtt nem érdemes számítani. 2018 novemberében a Weibo mikroblog platformon Dong a bitcoin árfolyamát 2021-re 50 000 dollárra jósolta.

A befektetése mögötti logikát és a medvepiaci felhalmozást így magyarázta:

“A bikapiacon nem próbálok meggyőzni senki se hogy vegyen bitcoint, mert látszólag könnyen lehet gyors pénzt csinálni, de a valóságban nem ez a helyzet. Most [a medvepiacokon] kezdek el arról beszélni az embereknek, hogy vegyenek bitcoint.”

Dong arra is felhívta a figyelmet, hogy nem érdemes optimistának vagy pesszimistának lenni, mert lesz még bőven projekt és cég, mely fel fogja adni. Ugyanakkor nem érdemes elveszteni a reményt sem, mivel a projektek új hulláma e periódus alatt fog létrejönni.

Pontosan ezért 2019 lesz a legjobb, de egyben a legkeserűbb év is a befektetőknek és a vállalkozásoknak. A projektek és cégek bedőlésével olcsón lehet befektetni, a vállalkozások pedig olcsón tudják a versenytársaikat felvásárolni.

Az utolsó tanácsa kissé tűnhet triviálisnak, de jobban belegondolva tökéletesen illik az idei évhez:

“Az egyetlen dolog amire szükséged van az türelem.”