Kínának a Tron és EOS jön be a legjobban

A kínai IT és ipari fejlesztésért felelős minisztérium ehavi blokklánc jelentésében a Tron és EOS szerepel a lista élén – ismét.

Top kripto projektek

Az kínai ipari minisztérium alá tartozó információtechnológia és ipari fejlesztés központjában (Center for Information and Industry Development – CCID) már majdnem egy éve publikálnak havonta jelentéseket a kriptopénz piac helyzetéről.

Ebben a hónapban, februárhoz hasonlóan 35 kriptoprojektet vizsgáltak meg és pénteken kiadták az erről készült 11. kriptoprojekt sorrendet.

“Az eredmények azt mutatják, hogy a világ 3 legnagyobb Dapp platformja, az EOS, a Tron és az Ethereum szerepel a pontszámok alapján az első három helyen.”

A Tron a múlt hónapban került a lista élére, amikor is átvette az első helyet az Ethereumtől. Az EOS pedig már tavaly júniusban is az első helyen szerepelt a kínai kutatóközpont sorrendjében. Ezzel szemben a Bitcoin két helyzettel hátrébb került ebben a hónapban, miközben a bitcoin cash is csak a 31. helyen tudott végezni a márciusi listán.

Döntési kritériumok

Összesen 35 projektet értékel a kínai minisztérium alá tartozó központ, technológia, alkalmazhatóság és kreativitás szemszögéből.

Az alapvető technológia 64%-ot tesz ki a végső rangsorból, ahogy azt a központ leírta. Ide tartozik a projekt technikai kivitelezése, hogy hogyan működik a publikus blokklánc, milyen a teljesítménye, biztonsága és mennyire decentralizált. Eszerint a top projektek közé tartozik az EOS, a Tron, a Bitshares, a Steem és a Gxchain is. A jelentésben kitértek rá, hogy mióta végrehajtották a Constantinople frissítést, az Ethereum hálózat teljesítménye jelentős mértékben javult. Ezért az Ethereum a technológiai indexet tekintve a 9.-ről a 6. helyre ugrott ebben a hónapban. Az átlagot nézve azonban kis mértékben csökkentek a pontszámok ezen a téren a többi projektet tekintve.

Az alkalmazhatósági alindex a teljes pontszám 20%-át adja. Itt főleg azt vizsgálják, hogy a projekten keresztül létrejött blokklánc mennyiben használható gyakorlati szempontból. Ez alapján az Ethereum, a Neo, a Nebulas, a Tron és az Ontology került a legjobb 5 projekt közé. A technológiai résszel ellentétben az alkalmazhatósági pontok kis mértékben növekedtek az előző időszakhoz képest.

A kreativitás pontszámai 16%-t nyomnak a latba a végső sorrendben és a legjobb öt projekt közül a bitcoin szerepel az első helyen. Ezután jön az Ethereum, az EOS, a Litecoin és a Lisk. Ez a kategória a publikus lánc folyamatos innovációját vizsgálja. A mutatók itt is kis mértékben csökkentek az előző hónaphoz képest, ami a központ szerint azt mutatja, hogy a technológiai innováció visszaesett a szektorban az elmúlt időszakban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük