Kirúghatják azokat a portfóliókezelőket, akiknek nincs bitcoinjuk?

Tegnap érdekes interjú hangzott el a CNBC csatornán. A Coinshares elnökével, Danny Masters folytatott beszélgetés sokakat meglephetett, hiszen a szakember azt nyilatkozta, hogy sok portfóliókezelő az állását kockázathatja, ha a portfóliójában nincs bitcoin.

A CoinShares elnöke szerint a világban a pénzügyi helyzet drámaian megváltozott, ami azt jelenti, hogy inkább azok a portfóliókezelők kockázatatank, akiknek nincs bitcoinjuk, azokkal szemben, akiknek van.

Az interjúban a digitális vagyonkezelő cég vezetője arra utalt, hogy a múltban kockázatosnak tekintették az intézményekben dolgozó vagyonkezelők számára azt, hogy bitcoinba fektessenek. De azt állította, hogy ma már éppen ennek az ellenkezőjéről beszélhetünk.

A CNBC műsorvezetője, Kelly Evans összefoglalva a szakember állításait kijelentette:

“Szóval, ha már van bitcoinod, akkor nem fognak kirúgni, de ha nincs, akkor elveszítheted az állásod.”

Masters úgy véli, hogy a bitcoin narratíva az utóbbi időben megváltozott. A rendkívül ingatag eszköz mantra ma már nem állja meg a helyét, hiszen a többi eszközosztály volatilitása sokkal magasabb, mint amire az emberek korábban számítottak. A bitcoin ellenállt a mainstream támadásainak, hiába próbálták sokan megbélyegezni. Ma már nem az a kérdés, hogy a vállalatoknak van-e bitcoinjuk, hanem az, hogy mennyi. Itt egyértelműen a Square, a Microstrategy és a PayPal befektetéseire gondolt.

Ezek a vállalatok „jobban teljesítenek a piacon, mert bitcoin kitettségükkel lépnek a tőzsdére.”

Masters még októberben azt nyilatkozta, hogy a bitcoin egyre ellenállóbb, hiszen még akkor sem ingott meg, amikor a BitMEX alapítóival szemben eljárást indítottak a hatóságok az Egyesült Államokban.

“Míg az MtGox, a kínai kripto-tilalom, a Bitfinex hackertámadása, Trump tweetjei negatívan hatottak korábban a bitcoinra, addig a BitMEX nemrég kirobbant botránya nem különösebben befolyásolta a vezető kriptovaluta árát.”