Kiszáll egy vezető kínai bitcoin bányászpool, inkább altcoinokra koncentrálna

Március 25-ével újra emelkedésnek indult a Bitcoin hálózat hashrátája, jelenleg 106 exahash/másodpercet produkál a világ legnagyobb hálózata. Jó hír, hiszen azt jelenti, hogy a március 12-ki árfolyam krachot követően újra kezdenek visszatérni a bányászok a hálózatra. A pozitívum ellenére a Valarhash Baite kínai bányászpool mégis úgy döntött, hogy kiszáll a Bitcoin bányászatból.

A kínai kriptomédia április 6-án jelentette, hogy a Valarhash Baite bányászpooljának hashrátája drasztikusan esett, 4000 petashról 200 petahash / másodperc értékre márciusban. A pool a fokozódó verseny és az árfolyamkrach hatására inkább az altcoin bányászat terén méreti meg magát a jövőben. A Valarhash volt mikor a Bitcoin hálózat teljes hashrátájának 9%-át adta.

A Baite-hez tartozik még a Bytepool és az 1THash poolok, valamint a felhőbányász 1TMine, továbbá a Nelson miner-menedzsment szoftver.

A Bytepool és az 1THash egyaránt top 10-es bányászpoolok saját bányászfarmokkal, a meglévő saját kapacitást altcoinokra transzferálják, míg a poolhoz csatlakozottakat átirányítják más poolokhoz.

Érdekes fejlemény, hiszen mindeközben a kriptotőzsdék is fantáziát látnak a bitcoin bányászatban. A Binance a héten jelentette be, hogy saját bányászpool-t indít és elkezdett agresszívan alkalmazottakat toborozni a bányász szektorból. A Huobi és az OKEx szintén rendelkezi saját bányászpoollal.

Binance CEO Zhao Changpeng elmondása szerint az induló pool POW, POS és staking megoldásokat is kínálni fog.

Kapcsolódó: