Kiszámolták, mennyi a valószínűsége, hogy decemberben 20 ezer dollár legyen a bitcoin árfolyama

Nem sok rá az esély, hogy 20 ezer dollár legyen a bitcoin árfolyama idén újra. Egy kripto piaci elemző cég az esélyeket latolgatta.

Az olyan volatilits eszközök, mint a kriptopénzek árfolyam jóslata igen csak nehéz feladat. Ha nem tudsz teafűből jósolni és nincs nálad egy kristálygömb sem, akkor a legtöbb, amit tenni lehet, hogy megvizsgáljuk az opciós kereskedést, mert e mentén lehet elemezni, hogy az intézményi befektetők hogyan látják a piacot.

A Skew piaci elemző cég is adatait megvizsgálva a bitcoinra kötött opciós ügyleteket a lejárat függvényében az alábbi ábrát rajzolták ki. A piaci kontraktusok alapján az rajzólódik ki az adatokból, hogy mindössze 1% esély van arra, hogy 20 ezer dollár felett zárja a bitcoin az idei évet 2019 decemberében. A 2020 márciusi lejárat már 5%-al nagyobb esélyt mutat, de még mindig nem azt a képet rajzolja ki, hogy itt lambokat és villákat osztogatnak majd fél év múlva a bitcoinokért cserébe.

Bitcoin árfolyama előrejelzés

Mindeközben épp most nézett be a bitcoin árfolyama 8000 dollár alá a napokban, mely azt mutatja, hogy a korábbi bika piaci emelkedés lehet, hogy idénre kifulladhatott, annak ellenére, hogy az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt töretlen. Ráadásul a Facebook Libra projektje is nem várt problémákba ütközik, úgyhogy a globális kriptopénz funkcióját továbbra is a bitcoin láthatja el még a jövőben.