Kiverte a biztosítékot a Binance egyik posztja, szerintük csak vicc volt

A Binance társalapítója és marketing osztályának vezetője nemrég hideget-meleget kapott, amiért egy ‘szatirikus’ álláshirdetést tett közzé. E szerint a cég egy nagykeblű mutatós kolléganőt keresett. 

“Gyönyörű, nagykeblű hölgyet keresünk, aki korábban webcaster volt. Elsőbbséget élveznek a 2000 után született pályázók. Küldje el önéletrajzát.” He Yi, társalapító ezt az álláshirdetés posztolta a Weibo-n, a kínai közösségi média oldalán.

A kiposztolt hirdetés persze elég nagy port kavart. Többen hímsovinisztának tekintették a Binance társalapítóját. He Yi azt állította később, hogy a poszttal kapcsolatban valószínűleg mindenki arra gondolhatott, hogy a Binance társalapítója férfi. A helyzet viszont az, hogy egy fiatal nő. A HashKeyHub marketing vezetője természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Azt írta a Twitteren, hogy He Yi valószínűleg csalódott, amiért a kínai versenytársak “öreg egyedülálló anyának titulálják, akinek otthon kellene a gyerekeire vigyáznia.”

A Binance szóvivője azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: “Az interkulturális kommunikáció esetén a szó szerinti fordítások néha nem érzékeltetik megfelelően az összefüggéseket és a szarkazmust. Amit He Yi igazán ki akar fejezni az az, hogy mindannyian öregszünk”, mondta a szóvivő.

Olaj a tűzre

Ha ez pedig nem lett volna elég, később kiderült, hogy a Binance egészen véletlenül felvett egy fiatal, vonzó és nagykeblű hölgyet, akit  六六-nak (sarkos fordításban Liuliu) hívnak. Ő jelenleg a vállalat ügyfélszolgálati osztályán dolgozik és szabadidejében szeret a közösségi médiára lenge öltözékben készült fotókat feltölteni. Ezek után elég nehéz volt megmagyarázni a kicsit félresikerült posztot.

Miután többen látták a fiatal lány ledér képeit, a Binance szóvivője azt nyilatkozta, hogy “nagyon tehetséges lány, aki tegnap kezdett. Hajnali 3 óráig dolgozott, hogy válaszoljon az ügyfelek kérdéseire.” Azt is tudatták a kriptoközösséggel, hogy He Yi angol nyelvtudás hagy némi kivetnivalót maga után, ezért nem a megfelelő szavakat használta a leendő munkavállaló leírásához. Később természetesen töröltek 2 bejegyzést, de sajnos azokat már többen megosztották, így futótűzként terjedt a közösségi média platformokon.

A szóvivő kijelentette, hogy “Yi a toborzásért nem felelős. A Binance pedig soha nem alkalmaz munkavállalókat a megjelenésük alapján.” A HashKey Club marketing vezetőjét azonban nem nyugtatták meg a Binance szóvivőjének szavai. Azt tweetelte: “A kulturális félreértés rossz ürügy. Mivel én is az iparban dolgozó nő vagyok, megvagyok sértve … mindenki undorodik ettől.”