Nyilvánosságra hozták a Binance valódi jogi státuszát Máltán

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy máltai parlamenti képviselő tisztázta a legnagyobb kriptőzsde, a Binance jogi státuszát a szigetországban. Lassan követhetetlen lesz a Binance költözködése. 

Sehol az engedély

Bartolo Clayton, a máltai pénzügyi szolgáltatások és digitális gazdaság parlamenti titkára, azt nyilatkozta, hogy Máltán jogi értelemben a Binance tevékenysége soha nem volt engedélyezve:

„A máltai pénzügyi szolgáltatási hatóság információi értelmében, amely önálló testület, nem állami szervezet, a Binance-nek még soha nem volt hivatalos engedélye az MFSA-tól (Malta Financial Services Authority). Ezt a megállapítást Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója is megerősítette személyes Twitter profilján, ahol azt is kijelentette, hogy Málta nem változtatta meg álláspontját. ”

A titkár hozzátette, hogy Málta megváltoztatja a kriptovalutákkal foglalkozó vállalkozásokkal kapcsolatos megengedő álláspontját. „Ez nem azt jelenti, hogy a kormány szigorításokat kíván hozni a kriptovállalatokra vonatkozóan, hanem csak szeretné a tényeket felvázolni. Málta kormánya elkötelezett amellett, hogy megszilárdítsa a blokkláncot más niche agázatokkal együtt. A máltai kormány azon a véleményen van, hogy fel kell tárni és ösztönözni kell a feltörekvő ágazatok közötti együttműködéseket az előnyeik kiaknázása érdekében. Ezenkívül a máltai kormány átfogó és egységes stratégiát szeretne létrehozni a máltai digitális, pénzügyi és innovatív szolgáltatások számára. Az új stratégiáról az elkövetkező hónapokban adunk további információkat.”

CZ Twitteren nyugtatja a kriptoközösséget

Clayton, a Máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hatósága (MFSA) által még február 21-én közzétett nyilatkozatot kommentálta, miszerint, „az MFSA nem engedélyezi a Binance számára, hogy a kriptovaluta szektorban működjön és ezért nem is tartozik az MFSA felügyelete alá.

Másnap a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) a Twitteren reagált a kriptovaluta közösség aggodalmaira. CZ a bejelentést régi hírnek titulálta. Majd hozzátette, hogy “a Binance számos szabályozott szervezettel rendelkezik szerte a világon, amelyeket a partnereink vagy közvetlenül a Binance.com üzemeltet.

„A Binance.com mindig is decentralizált módon működött, mivel világszerte több mint 180 országból származnak a felhasználóink. Kipróbáljuk azt, hogyan is válhatunk egy igazi DAO-vá (decentralizált autonóm szervezetté).

A Malta Today szerint a Binance-t nemrég a Kajmán-szigeteken regisztrálták.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.