Kivezetik a monerót a legnagyobb kriptotőzsdékről

A teljes anonimitást biztosító monero kriptopénztől egyre több kereskedési platform szeretne szabadulni.

Sajnos túl sok bűnöző látta meg az elmúlt években a lehetőséget a monero altcoinban. Emiatt pedig egyre több kereskedési platform döntött úgy az elmúlt időszakban, hogy kivezeti a kereskedhető termékek közül a monerót.

Július 24-én jelentette be a Coinbase, hogy kiveszi a kínálatából az egyik legnépszerűbb anonimitást nyújtó altcoint, a monerót. A cég CEO-ja Brian Armstrong egy podcastban mesélt arról, hogy szeretnék elkerülni az összetűzést a szabályozó hatóságokkal, ezért vezetik ki az érmét a platformjukról. De nyitva hagyta a kérdést annyival, hogy ha jobban elterjedté válnak az anonimitást segítő altcoinok, újra gondolhatják a monero visszavezetését.

Nem a Coinbase volt az első, aki szabadulni szeretett volna a monerótól. 2019 elején az észt BitBay jelentette be, hogy kivezeti a monerót a kereskedési felületéről, úgyanúgy ahogy ezt az OKEx is meglépte tavaly.

A moneróban zajló tranzakciók száma évről évre egyre nő, ahogy ezzel együtt a hozzá köthető bűncselekmények száma is. A ransomware támadások során előszeretettel használják a hacekrek a monerót, hogy pénzt csaljanak ki az áldozatoktól, mert a tranzakciók tulajdonképpen nem lekövethetőek.

Számos oka lehet annak, hogy valaki anoním szeretne maradni az online fizetések esetében és monerót szeretne használni. Legyen ez akár magán, akár munkáltatói ok, nem csak tiltott termékeket vagy szolgáltatásokat lehet moneróval fizetni. A monero kivezetése a nagy tőzsdékről tehát azoknak a felhasználóknak is fáj, akik amúgy teljesen legálisan használták fizetésre a privátcoint. Hiába nem csak a bűnözők használják a monerót, a technológai háttér miatt a kereskedési platformok számára nehézkes a tranzakciók azonosítása, ezért inkább leveszik a kínálatból az altcoint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük