Egy 75 milliárd dolláros kockázati tőkealap szemezget a határidős bitcoin piaccal

A 75 milliárd dollár összvagyont kezelő Renaissance Technologies megnyitja a befektetői előtt a lehetőséget a bitcoin (BTC) határidős kereskedésre. 

A világ egyik legnagyobb kockázati tőkealapja szemet vetett a határidős bitcoin piacra amint az kiderült most egy korábban beadott szabályozói beadványból.

A Renaissance Medallion alapja március 30-ától határidős bitcoin ügyleteket is köthet. Pontosabban, a cég beszámolója szerint, a CME szabályozott piaci keretei között elérhető bitcoin határidős ügyletekből vásárolhat majd az alap a jövőben. A CME bitcoin határidős ügyletei 2017 novemberében indultak útjára, ezek a származtatott termékek készpénz alapon teljesülnek, segítségükkel pedig szabályozott keretek között lehet a bitcoin jövőbeli árfolyamára spekulálni vagy fedezeti ügyleteket kötni.

A Renaissance szabályozónak beadott űrlapja szerint a befektetőket is tájékoztatják a bitcoinnal kapcsolatos ügyletekben rejlő kockázatokról. Felhívták rá a figyelmet, hogy a bitcoin még egy új eszközcsoportnak számít, ezért az árfolyama és így a ráépülő termékek árfolyama is extrém módon változhat, ezért a befektetés értéke is nagy mértékben változhat időről időre. Azt azonban nem tudni, hogy az alap a bitcoin árfolyam növekedésére vagy éppen ellenkezőleg, a csökkenésére spekulál.

A 75 milliárd dollár vagyon kezelő Renaissance Technologies alap kvantitatív alapokon fektet be és éppen a napokban szerepeltek a hírekben, azzal, hogy az elmúlt negyedévben az egyik legjobb eredményüket hozták – abban a negyedévben amikor az átlagos részvénypiaci teljesítmény -20% alatt volt, ők 39% hozamot hoztak össze. A Renaissance Technologies-t 1982-ben hozták létre, jelenleg James Simons többszörösen kitüntetett matematikus vezeti a befektetési stratégiát.