Köddé vált egy bitcoinista Hongkongban

Már augusztus óta keresik azt az ismert bitcoinistát Hongkongban, aki már a 2014-es tüntetések során is aktív volt.

James Bang (képen balra) ugyanebben az évben ismerkedett meg a bitcoinnal, miután felkérték, hogy fogadjon el bitcoin adományokat az akkori hongkongi tiltakozássorozat élő közvetítéséért cserébe.

Chris Ellis bitcoin fejlesztő segített neki egy bitcoint tárca létrehozásában és az adományok révén legalább 3.7 BTC-t gyűjtött, aminek értéke ma körülbelül 10 millió forint.

A sikeres adománygyűjtés óta vált aktívabb tagjává a kriptoközösségnek, Twitterén többször kijelentette, a blokklánccal való világi problémákat lehet megoldani.

Most viszont valami történhetett vele ugyanis az utolsó online aktivitása 2019. augusztus 3-án volt. Ellis megpróbált kapcsolatba lépni vele, de nem járt sikerrel.

A legutolsó Twitter-bejegyzései a hongkongi tiltakozásokkal kapcsolatosak:

“A hongkongi rendőrség remélhetőleg ma este megtanulta a #shatinprotest során, hogy NEM SZABAD visszavonuló tüntetőket verni bevásárlóközpontban! Megtámadsz minket, visszaütünk, Hongkongiak vagyunk! A brutális stratégiáid nem működnek egy hongkongiakkal teli bevásárlóközpontban.”

Azóta a hongkongi tüntetéssorozat tovább eszkalálódott. A tüntetők mindmáig nem kaptak engedményeket a város Pekinghez hű vezetésétől, ami többek között az általános választójogukat is korlátozná. Az elmúlt napokban a hongkongi egyetemek környékén alakultak ki ostromszerű állapotok.

Mintegy 200 diák a heves harcok közepette még mindig a Hong Kong Polytechnik University területén tartózkodik.