Dollármilliókat keresett a MoneyGram a Ripple partnerségen

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) a közelmúltban benyújtott éves jelentésében a MoneyGram 11,3 millió dolláros bevételről számolt be a Ripple partnerség eredményeként. A Ripple Labs-nek ki kell nyitnia a pénzcsapot, ha a RippleNet hálózatának használatára akarja az intézményeket és pénzszolgáltatókat ösztönözni.

Ripple-hatás a MoneyGram mérlegkönyvében

Noha a MoneyGram teljes bevétele továbbra is csökken, a Ripple-lel való együttműködés kifejezetten pozitív volt a vállalat számára. A RippleNet On-Demand Liquidity (ODL) termékét 2019. második negyedévtől kezdte el használni, ami rendkívül sikeresnek bizonyult. A jelentés szerint:

“A vállalatot a Ripple XRP-ben kompenzálja, amely segítéségével fejlődést és likviditást hoz a devizapiacokra. Az ODL platform megkönnyíti a műveleteket és megbízható devizakereskedési tevékenységet kínál.”

A társaság a Ripple-től 11,3 millió dollárt kapott, amelyből 8,9 millió dollárt a negyedik negyedévben vágott zsebre. Figyelembe véve a Ripple platform általános növekedését, ez a szám valószínűleg magasabb lesz 2020-ban. Egyértelműen látszik, hogy a Ripple Labs minden eszközt megragad azért, hogy a pénzügyi intézmények a cég szolgáltatásait használják. Állítólag más partner intézményeknek is anyagi támogatást kínál, amellyel ösztönözni próbálja azokat. A MoneyGram esetében nem igazán érthető az ilyen jellegű pénzügyi segítség, hiszen a Ripple Labs már most jelentős mértékben tulajdonosa a társaságnak. A RippleNet használatára vonatkozó együttműködés 2023-ban jár le.

A pénzátutalási társaságoknak alkalmazkodniuk kell

A MoneyGram és a Ripple kapcsolata azt jelzi, hogy a vállalat elismeri a globális pénzügyi szektorban zajló változásokat. A blokklánc eszközöket egyre nagyobb mértékben használják a pénzmozgatáshoz szerte világon. Világosan látszik, hogy a hagyományos pénzátutalási szolgáltatások kezdenek idejétmúlttá válni, különösen a fejletlen pénzügyi infrastruktúrával rendelkező országokban.

Brad Garlinghouse vezérigazgató többször is kijelentette, hogy a kriptovaluták egyelőre a régi gazdasági modell kiegészítéseként működhetnek. Más szavakkal élve, Garlinghouse nem gondolja azt, hogy a központi bankok és az általuk nyomtatott fiat valuták mostanság felválthatóak lennének.

Úgy tűnik, hogy Ripple stratégiája, amellyel a banki partnereket próbálja magához csábítani, kisebb-nagyobb sikerrel működik. Az viszont nem egészen világos, hogy ezek a hagyományos pénzintézetek hogyan és milyen mértékben használják a RippleNet-et. Mindeközben az együttműködésnek komoly ára is van, hiszen a Ripple hatalmas összegekkel támogatja ezeket az intézményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.