Komoly vádakkal illették az új LUNA 2.0 tokent és a Terra projektjét

Arról már korábban írtunk, hogy a Terra LUNA tokenjének összeomlása után elindult LUNA 2.0 token sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Még május 30-án 11 dollár felett volt egyetlen coin ára, azóta viszont értékének közel 60%-át elveszítette az amerikai dollárral szemben. A piacon zajló folyamatok közepette elég sok, a régi Terrán működő DeFi projekt kezdte áttenni székhelyét az új, Phoenix-1 blokkláncra.

A LUNA 2.0 valóban decentralizált projekt?

Az elmúlt napokban viszont többen azzal vádolták meg a Terra mögött álló Terraform Labs cégét és az alapító Do Kwont, hogy csak hazudnak arról, hogy a LUNA 2.0-t a közösség birtokolja. Egy specifikus kritikus a FatMan néven ismert kriptoinfluenszer volt. Szerinte Kwon közel 42 millió új LUNA tokent tárol úgynevezett “árnyéktárcákon”. A jelenleg listázott közel 14 ezer kriptovaluta közül az új LUNA piaci kapitalizációja valahol a 3000. hely környékén lehet. Az elmúlt 24 órában 380 millió dollár értékben kereskedtek vele. A Terra 2.0. rendszerére átköltöző DeFi platformok között ott van például a Valkerie Protocol, a Leap Wallet és az Astroport is. De ennél érdekesebb az a kérdés, amit a FatMan néven ismert kriptoinfluenszer feszeget már egy ideje.

Fatman Terra

Legutóbb június hatodikán tett közzé egy tweetet arról, hogy az ígéretek ellenére a Luna Foundation Guard és a Terraform Labs kriptotárcái sem maradtak ki a LUNA 2.0 airdropból. FatMan azt is tudni véli, hogy csak a Terraform Labs birtokol 42 millió dollárnyi LUNA-t. Ez még a legrosszabb árfolyamszint esetén is bőven több mint 100 millió dollár. De nem csak alaptalan a vádaskodás, a kriptotweeter meg is nevezett öt tárcát, amelyek a TFL-hez tartoznak és amelyek közül három mozgatott is már tokeneket. És még nem is csak magáról a tokenekről van szó, hanem a kontrollról. Ugyanis állítólag ezekkel az “árnyéktárcákkal” Do Kwon konkrétan úgy manipulálta a Terra közösségét, hogy a saját javaslatait tudta végig vinni komoly ellenállás nélkül. Ettől függetlenül FatMan hisz benne, hogy a Terra 2.0 lehetne tényleg közösség által birtokolt blokklánc, csak azt a Terraform Labs, véleménye szerint nem fogja hagyni.