Kongresszusi képviselő blokklánc és kriptopénz barát törvénycsomagot tervez benyújtani

A republikánus Tom Emmer kongresszusi képviselő blokklánc és kriptopénz technológiát támogató törvénycsomagot tervez benyújtani az Egyesült Államok képviselőházában, áll egy szeptember 21-én kijött sajtóközleményben.

A három törvénytervezet közül az első, a digitális pénzek és blokklánc technológia általános támogatásáról, a második a blokkláncok szabályozásáról, a harmadik pedig a kriptopénzbe fektető adófizetőket szabályozná és védené.

A törvények értelmében a szövetségi kormány egyszerű és átlátható jogi környezetet biztosítana azoknak, akik igazoltan digitális eszközöket jelentenek be adóbevallásukban és korlátozná a bírságokat addig, amíg az IRS (az amerikai adóhatóság) hivatalos bevallási szabványt nem publikál. Emmer szerint az “adófizetők csak akkor tudják betartani a törvényeket, ha a törvények világosak.” A képviselő így folytatta:

Az Egyesült Államok elsőbbségben részesíthetné a blokklánc technológiai fejlesztések gyorsítását és olyan környezetet hozhatna létre, ami lehetővé teszi az amerikai magánszektornak, hogy vezető legyen az innováció és növekedés terén, pontosan ezért nyújtom be a törvényeket.

Ezen kívül Emmer képviselő blokklánc frakcióban is aktív és társelnöke lett a Kongresszusi Blokklánc Frakciónak (Congressional Blockchain Caucus), ami egy a szektor és a kormány közötti együttműködést elősegítő platform. Elsődleges célja, hogy vizsgálja a blokkláncok és digitális pénzek hatását. A bejelentés szerint a frakció úgy véli, az ‘el a kezekkel‘ szabályozási mentalitás a legjobb, úgy ahogy korábban az internet hajnalán történt, azaz, hagyni kell magától fejlődni.

Nem sokkal korábban felszólították az Internal Revenue Service-t, hogy hozzon létre egy átfogó kriptopénzügyi adózási útmutatót. A törvényhozók szerint mialatt az IRS aktívan felhívja az adófizetők figyelmét a bírságok nagyságára és minőségére, ha nem felelnek meg a feltételeknek, egy robusztusabb és világosabb kriptopénz adózási keretrendszerrel még továbbra is adós, ami így súlyosan hátráltatja az adófizetőket, hogy annak képesek legyenek megfelelni.

Kíváncsi vagy hogyan adóznak a kriptopénzek után különböző államokban? Olvasd el a Kriptopénz adózás cikkünket.