Könnyebbé teszi a Coinbase a kriptopénzek listázását, megindult a Ripple

Egy friss Coinbase bejelentés szerint az új kriptopénzek listázását a mindenkori helyi/regionális törvényekkel összhangban fogja végrehajtani és egyes kriptovaluták csak egyes régiókban/országokban lesznek elérhetőek.

Új kriptopénzek listázását a Coinbase egy frissített jelentkezési lap kitöltése után bírálja el amit országonként régiónként más lesz, az adott hely szabályozásaival összhangban.

Újdonság, hogy a Coinbase nem számol fel listázási díjat, de fenntartja a jogot, hogy utólagosan jelentkezési díjat szedjen az “új eszközök kiértékeléséhez és bevezetéséhez kapcsolódó jogi és működési költségek fedezése érdekében”.

A vállalati közleményben ez áll:

Dönthetünk úgy, hogy bizonyos eszközöket a saját értékelésünk alapján listázunk, akár még listázási kérelem hiányában is. Más esetekben gyors, specifikus okokkal szolgálunk egy adott eszköz listázási jóváhagyása mellett vagy elutasítása ellenében.

Dan Romero, a Coinbase Consumer alelnöke és ügyvezetője így kommentálta a frissített üzletpolitikát:

A kriptó végső soron egy globális jelenség. Szoftverfejlesztők és vállalkozók a világ minden tájáról termékeket készítenek a kriptókra és új felhasználási területeket fedeznek fel, ami különösen igaz a fejlődő piacokra. Úgy gondolom mint vállalat ideje egy sokkal globálisabb szemszögből néni a dolgokat.

A Coinbase pillanatnyilag bitcoint, bitcoin casht, ethereumot, ethereum classicot és litecoint támogat és már hírbe került, hogy további öt listázását tervezi. Az amerikai kriptotőzsde ügyfelei számtalan alkalommal kérték hogy növelje a kereskedhető kriptoeszközök számát a kereskedési platformján, de egyelőre a vállalat nem adott meggyőző választ arra, hogy pontosan hogyan is képzeli el ezt.

Ez a válaszunk az ügyfelek kérésére. Az ügyfelek több eszköz direkt listázását szeretnék. Azaz, végső soron a cégünk az új eszközök listázásával növeli a bizalmat és könnyebbé teszi a kereskedési platform használatát.

A bejelentés hírére enyhe emelkedésbe kezdett a kriptopénz piac a tegnapi esés fordulójaként. A ripple árfolyama (XRP) 17%-ot erősödött megtörve az előző medvés trendet. Habár a bejelentés nem garancia, hogy a vállalat ténylegesen listázza az XRP-t, de sokan egyik nagy esélyesnek tartják rá. A ripple listázás mellett szólhat a múlt héten kijött sorozatos jó hír is.

Az új kriptopénzek listázását célzó eljárás  elsősorban az intézményi befektetőket célozza. A vállalat az elmúlt hetekben nyitott egy irodát a Wall Street-n az intézményi ügyfelek támogatására és folyamatosan keresi az új alkalmazottakat a már meglévő 20 fő mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük