Egy korábbi YouTube sztár ma már Bitcoin evangelistaként népszerűsíti a digitális pénzeket

Miután 2015-ben népszerűségének a csúcsán otthagyta a menő YouTube csatornáját, Michelle Phan felfedezte a kriptovalutákat, és érdeklődésének a középpontjában azóta is a Bitcoin és társai vannak. Előtte Michelle Phan a YouTube egyik állócsillaga volt, csatornáját majdnem 9 millió felhasználó követte, és milliárdos nézettsége volt a kozmetikával és szépségápolással foglalkozó videóinak.

A szépségápolási tematikájú csatornát még 2007-ben indította. Azonban 8 évvel később az akkor 32 éves make-up művész oda jutott, hogy kiégve érezte magát, elvesztette az inspirációját, és úgy döntött, hogy a karrierje csúcsán fejezi be a műsorát. A közben eltelt időben vállalkozóként, könyvszerzőként és hangszínésznőként is kipróbálta magát.

Miért pont a kriptók?

Habár még ma is vannak érdekeltségei Phannek a szépségiparban, sok új dologgal is elkezdett foglalkozni, ezek közül az egyik a kriptovaluták. Egy nemrégen megjelent interjúban arról nyilatkozott, hogy szüksége van a spontaneitásra, hogy ne unatkozzon, a kriptók és a blokkláncok pedig állandó változatosságot kínálnak neki. „Most sokkal nagyobb izgatottsággal követem nyomon a Bitcoint, még a Youtube kínálta lehetőségek sem izgattak annyira, mint ez.” – mondta Michelle Phan.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mi vonzotta be őt a kriptovilágba, ezt osztotta meg: „Imádom a decentralizációt… A YouTube is decentralizált rendszernek tekinthető, hiszen bárki indíthat saját csatornát, létrehozhat saját hálózatot, és gyárthat saját tartalmat.” Erre fűzi rá, és hasonlítja össze a Bitcoinnal. „A kriptókat sem uralja semmilyen magasabb rangú autoritás. Ez nem egy vállalat, itt nincsenek igazgatósági tagok. Először a történelemben, a saját bankodat irányíthatod. Erre korábban nem volt példa.

Az elmúlt években fokozatosan vásárolta a Bitcoint, és úgy gondolja, hogy minden kezdő vállalkozónak ezt kellene tennie, ugyanis „valószínűleg ez a legfontosabb befektetés, amit valaha elérhetsz az életedben.” Phan hisz benne, hogy termékeket és szolgáltatásokat is vásárolni egyre könnyebb lesz a kriptovalutákkal, hiszen ezek most ott tartanak, mint az internet tartott a kezdeti ’90-es években. „ Emlékezzetek arra, mikor csak az internetkávézókban volt internetkapcsolat. Ma meg ott már van velünk a zsebünkben a telefonunkban.

10 évvel ezelőtt mindenki kinevetett, hogy otthagytam a munkámat, csakhogy a YouTube csatornára koncentrálhassak. Senki sem látta a potenciált a platformban úgy mint én.
Évekkel ezelőtt mindenki furán nézett, mikor BTC-t és ETH-t vásároltam.
Szeretem, ha én nevetek utoljára.
Twitter @MichellePhan

A kriptopénz mellett Plan befektetett egy kriptovaluta játékcégbe is, ez a Quarters. Erről és a Bitcoinnal kapcsolatos fejleményekről is beszélt Michelle Plan egy szeptemberben megjelent podcastban, ahol az egyik vendég, az amerikai elnökválasztási jelölt, Andrew Yang is részt vett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.