Így működik a korrupció Paraguayban

Korrupció Paraguayban: A szenátor szerint az illegális bitcoin-bányász​​farmok akár 500 000 dollár kenőpénzt fizethettek azért, hogy működhessenek.

Hatalmas kenőpénzt fizethettek az illegális bányászfarmok Paraguayban

Salyn Buzarquis, egy paraguayi szenátor kijelentette, hogy magas rangú tisztviselők ellen emeltek vádat az illegális bitcoin-bányászfarmok föld alatti működésének segítése miatt. Buzarquis kijelentette, hogy ezek a meg nem nevezett tisztviselők havonta (!) 500 000 dollár kenőpénzt szedtek össze. Most a Paraguayi Nemzeti Energiaügyi Hivatal (ANDE) elnökének, Felix Sosanak lemondását vagy kihallgatását követelik az ügyben.

A paraguayi szenátor szerint az energia hivatal (ANDE) tisztviselői kenőpénzt kapnak azért, hogy lehetővé tegyék az illegális Bitcoin-farmok működését az országban.

Salyn Buzarquis szenátor feltárt egy állítólagos korrupciós botrányt, amelyben a Paraguayi Nemzeti Energiaügyi Hivatal (ANDE) magas rangú tisztviselői érintettek, akik illegális bányászat​​farmok üzemeltetőivel üzleteltek. Buzarquis kijelentette, hogy ezek az azonosítatlan tisztviselők Felix Sosa, az ANDE elnökének tudtával kenőpénzt szednek be több, az országban működő illegális bitcoin bányász​​farmtól. Ezzel lehetővé téve számukra, hogy folytassák a bitcoin bányászatot a föld alatt.

A szenátus ülésén Buzarquis kijelentette:

Az ANDE felsővezetői tisztviselőik közreműködésével átlagosan 500 ezer dollár kenőpénzt számláznak havonta az illegális bányászat miatti energialopás lehetőségéért.

A szenátor megjegyezte, hogy ezt a korrupciós sémát Sosa tudtával kellett megvalósítani annak mérete és terjedelme miatt.

„Nem mondhatja azt az ANDE elnöke, hogy nem tudott erről. Nem mondhatja, hogy nem veszi észre, amikor valós időben lopják el az energiáját” – értékelte a helyzetet a szenátor.

Az ANDE közleményt adott ki, amelyben visszautasította ezeket a kijelentéseket. Hangsúlyozták, hogy az állami cég nem kompromittálódott az energialopás elleni küzdelemben.

Buzarquis felszólította Sosa-t a lemondásra és az elnök kihallgatását kérte a szenátusban, hogy megválaszolja ezeket a kérdéseket a témában. A múlt héten az ANDE bejelentette a legális paraguayi kriptovaluta bányászati ​​szolgáltatókra alkalmazott energiatarifák emelését, ami akár 14%-kal is megemelte ezeknek a cégeknek az áram árát vagy teljesen elvette az áramszolgáltatás lehetőségét.

Korábbi jelentések is utaltak arra, hogy az ANDE alkalmazottai már 2018 óta érintettek lehettek ebben a korrupciós rendszerben.