Kicsinálja a paraguay-i bitcoin-bányászokat az új villamosenergia-tarifa

A paraguay-i bitcoin- és altcoin bányászok újonnan alakult szövetsége szerint az új energiatarifák megölhetik az iparágat.

A Criptonoticias szerint a testület azt követően szólalt meg, hogy az ország nemzeti villamosenergia-hatósága 13% és 16% közötti mértékben megemelte a bányászok áramköltségét. A paraguay-i bitcoin-bányászok szerint túl nagy az áremelés. A paraguay-i digitális eszközbányászati kamara arra figyelmeztetett, hogy az energiaár-emelések “jelentős negatív hatással lesznek” a bitcoin-bányászati iparágra.

Ez pedig a kamara szerint “potenciálisan az ágazat eltűnéséhez vezethet Paraguay-ban”. A kamara hozzátette, hogy az áremelés következtében Paraguay “jelentős mennyiségű bevételtől esne el”.

A bányászok hozzátették, hogy egyéb kedvezőtlen tovagyűrűző hatások közé tartozna a “munkahelyek megszűnése” és a “kormányba vetett bizalom elvesztése”.  A szervezet kijelentette:

“Az energiát sokkal magasabb áron – akár 50%-kal magasabb áron – adják el [a kriptobányászoknak], mint más iparágaknak Paraguayban”.

A bányászszervezet szerint a kriptobányászattal kapcsolatos megközelítésével a kormány “olyan intézkedéseket hoz, amelyek indokolatlanul befolyásolják egy olyan ágazat létét, amely sok hasznot hoz az országnak”.

A bányászati testület 12 nagy BTC-bányászati szereplőt tömörít, köztük a Muiden, az Antilia Sur, az Archer, a Richford és a Bitfarms. Június végén alakult, nyilvánvalóan azért, hogy az üzletbarát szabályozást szorgalmazza. Azt állítja, hogy a bitcoin-bányászat jelenleg évi 1,5 milliárd dollárt hoz az ország gazdaságának.

Az Országos Villamosenergia-felügyelet (ANDE) azonban mintegy 50 bányászati céget “különösen intenzív fogyasztásúnak” minősített.

Az e csoportba tartozó legnagyobb energiafogyasztók havi 16%-os áremelkedéssel néznek szembe, a tarifák 55,88 USD/KW-ról 65,04 USD/KW-ra emelkednek.

Az ANDE az illegális kriptobányászat ellen is keményen fellépett. A rendőrséggel együttműködve segített lefoglalni közel 10 000 ASIC rig-et be nem jelentett kriptobányászati központokból.