Közel 8 milliárdos luxuslakást vett a OneCoinos kriptokirálynő Londonban

A kriptovilág történetének egyik leghíresebb csalása volt a hírhedt OneCoin történet. És bár nem mai sztoriról van szó, minden hónapra jut nagyjából egy újabb fejlemény, legutóbb szeptemberben írtunk Ruja Ignatováról, a OneCoin csalási séma kiagyalójáról, a kriptokirálynőről. Akkor egy állítólagosan eredeti YouTube-videóban jelentkezett és újabb pénzeket szeretett volna gyűjteni. Közben azért a jogi eljárás zajlanak mindenki ellen, aki valamilyen formában részese volt az ügynek.

A OneCoin csalásból vettek egy luxuslakást is Londonban

Németországban pénzmosási vádak miatt tárgyalják Ignatova német ügyvédjének ügyét jelenleg is. Az eljárás során újabb információk láttak napvilágot arról, hogy milyen vagyont is halmozott fel a kriptokirálynő. Mielőtt 2017-ben teljesen nyoma veszett, a csalásból szerzett bevételével vásárolt egy 650 négyzetméteres luxuslakást London egyik előkelő kerületében. A jelenlegi becslések szerint úgy 20 millió dolláros lakásról van szó, ez 7-8 milliárd forint. Ezt a teljes összeget az ügyészség szerint a német ügyvéd, Martin Breidenbach segítségével juttatta el Ignatova egy londoni ügyvédi irodához.

Luxusház londonban

A négyszobás luxuslakásban saját fűtött medence található, ráadásul tele van értékes műalkotásokkal, például egy Andy Warhol festménnyel. Egy kriptos podcast szerint ráadásul az értékes műalkotást csak bedobták egy szekrénybe. Ignatova egyébként nem szerepel semmilyen formában a tulajdoni lapon, egy fantomcégen keresztül vásárolta meg az ingatlant, még mindig ez a társaság a tulajdonos. Jelenleg a OneCoin által okozott károkat még csak becsülni tudják, az amerikai ügyészek szerint világszerte 4 milliárd dolláros kár érhetette a befektetőket. Azokat az embereket, akiket a sokszor 300%-os haszon ígérete csábított a OneCoin imádók táborába. Aki nem ismeri a történetet annyira, az nem is olyan sokára majd Kate Winslet főszereplésével megnézheti az erről készült filmben.